You are currently viewing New York és Chicago utcáin –  kiállítás Vivian Maier fotóiból
New York és Chicago utcáin - kiállítás Vivian Maier fotóiból

New York és Chicago utcáin – kiállítás Vivian Maier fotóiból

Bár neve csupán csak pár éve került a köztudatba, Vivian Maier kételyek nélkül a huszadik század egyik kiemelkedő alkotója. Munkáit egy véletlen folytán fedezte fel egy amerikai ingatlanközvetítő, John Maloof 2007-ben. Azóta az alkotó különleges története és fotói szinte az egész világot bejárták.

Programismertető

A dadaként dolgozó francia és osztrák-magyar származású Vivian Maier fényképezőgépe mögé bújva – hiszen őt magát csak visszatükröződésekben vagy épp árnyportrékon keresztül láthatjuk, – New York és Chicago utcáit róva örökítette meg az urbánus Amerika legérdekesebb csodáit és különleges pillanatait az ötvenes évektől kezdve egészen a kilencvenes évek végéig. A több mint 100 000 negatívot tartalmazó életmű az ún. utcai fotográfia műfajának értékes elemévé vált; a városi létet szerethető érzékenységgel megörökítő fotográfiák nagy érdeklődésre tartanak számot a világ minden táján. Ez idáig az Egyesült Államokban, Angliában, Németországban, Dániában és Norvégiában állították kiIdőpont: 2012. szeptember 20. – 2013. január 6.Helyszín:  Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.Belépőjegy:   Felnőtt jegy: 1000.- Ft.
Diák- és nyugdíjas jegy: 500.- Ft.
Családi jegy; két felnőtt és két 14 év alatti gyermek részére: 2000.- Ft.

Fotó forrása: Vivian Maier

Szerző: Benedek Ádám

Az utazás szenvedélye már középiskolás koromtól velem van, soha nem csillapodó vággyal vetem bele magam egy új ország , egy új úticél felfedezésébe. Remélem, hogy írásaim másoknak is meghozzák a kedvét ahhoz, hogy útra keljenek.