Athén szállás – városismertető


Athén az Attikai-síkságon terül el, amelynek peremeit kopár hegyek szegélyezik, nyugaton az alacsony Egaleosz (468 m), keleten az 1000 m-nél is magasabb Imítosz, észak-északkeleten az egybefüggő Párnisz (1413 m) és Pendelikon (1109 m) hegység. A város régi központja az Akropolisz kőszirtje körül helyezkedik el. Az ókorban Pireusz kikötőváros még különálló település volt, mára azonban a növekvő főváros magába olvasztotta.

A modern város központja a Szindagma téren (Alkotmány tér) található, itt helyezkedik el a volt Királyi Palota, a görög Parlament épülete és további 19. századi középületek. A város régebbi, tehetősebb részei is e terület körül helyezkednek el, itt található a legtöbb múzeum, turistalátványosság és külképviselet is.

Athén egyik legszebb épülete a Panepistimiou sugárúton található Athéni Egyetem régi campusa, amely a Nemzeti Könyvtár és az Athéni Akadémia épületeivel egységet alkotva helyezkedik el. A három épület együttese alkotja az „Athéni Trilógiát”, amely a 19. század végén épült. Az egyetem legtöbb tanszékét azóta egy nagyobb, modernebb campusra költöztették, amely a városközponttól keletre, Zográfu kerületben található. Történelmileg kiemelkedő fontosságú városi intézmény az Athéni Politechnikai Iskola (Ethniko Metsovio Politechnio), ahol a görög katonai junta (1967–1974) elleni tüntetések során több mint 20 diákot lőttek agyon a junta biztonsági szervei.

Görögország 1981-ben belépett az Európai Unióba. Ez a fejlemény jelentős befektetéseket irányított a görög fővárosba, ugyanakkor súlyosbodott a légszennyezettség és a zsúfoltság problémája is. Az 1990-es évek során számos sikeres kezdeményezés vált valóra a probléma kezelésére. A 2004-es olimpia rendezésére való felkészülés során a város merőben új képet alakított ki saját magáról a legmodernebb technológiával megépített közlekedési infrastruktúrával: új repülőtér állt szolgálatba, Athén legszebb belvárosi részeiben hatalmas sétáló területeket alakítottak ki, további közterek és múzeumok kerültek átadásra. Az egyre nemzetközibb lakosságú városban lüktető éjszakai élet és világszínvonalú bevásárlóközpontok találhatók.
forrás: wikipedia.org  fotó: Keith Parker

Athén – a szálláskeresőről

A vilagvandor.hu a legnagyobb online száláskereső portál, a booking.com ajánlatait fésüli át valós időben, így a legjobb last minute árat tudjuk megjeleníteni Athén vonatkozásában.Adja meg az úticélt, majd az indulás és távozás idejét, ezek után pedig klikkeljen a keresés gombra. A megjelenő találati listán ár, elhelyezkedés, vendégértékelés, és térkép alapján is szűrheti az athéni szálláshelyeket. Ha megtalálta az Önnek megfelelő ajánlatot, annak kiválasztása után az adott szálláshely, vagy online szálláskereső portál felületén lefoglalhatja.

Miért a legolcsóbb nálunk hotelt, apartmant vagy egyéb szállást  foglalni Athénban?

A vilagvandor.hu a világ vezető szálláshely árösszehasonlító programját használja azért, hogy garantáltan a legjobb árakat jeleníthessük meg a keresőben. Nem ritkán akár 40%-os kedvezményt is kínálnak egyes szálláshelyek Athénban! Mivel nem online utazási irodaként működünk, az  árak minden jutaléktól és  extra foglalási díjtól mentesek.

Hol fizethetem ki a szállást?

Szálláshely foglaló rendszerünk segítségével a kiválasztott athéni szállást közvetlenül a szálláshely vagy a szállásösszesítő weboldal felületén lehet lefoglalni. A szállásfoglalás feltételeiről és a fizetés módjáról a szálláshely ad tájékoztatást.

Egyéb úticélok

Amennyiben meggondolta magát, és más európai úticél iránt érdeklődik, kérjük nézze meg az alábbi szálláshely aloldalainkat is: