Balatonkenese szállás – az úticélról

Balatonkenese a Balaton északkeleti csücskében fekszik, Budapesttől kb. 100 km-re délnyugatra, a Kenesei-magasparton. A balatoni települések között különleges fekvésű, hiszen Balatonakarattyán kívül az egyetlen olyan Balaton parti település, amely igazából sem nem déli, sem nem északi parti.

Nevezetességei

  • Itt található a májusban virágzó, fokozottan védett tátorján kis számú európai élőhelyének egyike.
  • Soós-hegy (mely Soós Lajos költőről kapta a nevét) – „tatárlyukak”, kilátó)
  • Kossuth szobor, amelyet másodikként állítottak az országban
  • Tájház, gyűjteményében néprajzi emlékek, gazdasági eszközök, valamint a kenesei Kossuth Bizottság iratai, a várossal kapcsolatos kiadványok, továbbá Soós Lajos, helyi költő és más neves személyek emléktárgyai találhatók. A Falumúzeum 2011-ben Az év Tájháza lett Magyarországon.
  • Parragh kert: 3,5 hektáros növénypark, arborétum
  • Soós Lajos-emlékoszlop: a löszpart legmagasabb pontján áll a Soós Lajos (1856-1902) helyi költő tiszteletére 1927-ben emelt, vörös kőből faragott emlékoszlop.

forrás: wikipedia.org

Balatonkenese szállás – foglalási információ

A vilagvandor.hu a világ vezető szállás portálja, a booking.com ajánlatait fésüli át valós időben, így a legjobb last minute árat tudjuk megjeleníteni az úticél vonatkozásában. Adja meg hogy hová szeretne utazni, majd az indulás és távozás idejét, ezek után pedig klikkeljen a keresés gombra azonnal is lefoglalhatja szállását. Fizetnie csak a helyszínen szükséges.