Hévíz szállás – ismertető

Hévíz szállás - apartman, hotel, vendégház

A Zalai-dombság keleti részén, Keszthely, ill. a Balaton közvetlen szomszédságában fekvő Hévíz Magyarország legismertebb idegenforgalmi központjai közé tartozik. Nemzetközi hírű gyógyfürdőhely, a hévforrásokból táplálkozó, 4, 75 hektár vízfelületű hévízi tó a világ legnagyobb, biológiailag aktív meleg vizű tava (1993-tól védett). A fákkal övezett gyógytó tündérrózsákkal borított, gyakran párába burkolózó víztükrével puszta látványként is kivételes élményt nyújt. Átlagos mélysége 1-2 méter, a tó fenekén 38 méteres mélységben található a vízutánpótlást biztosító hévízi forrásbarlang. A feltörő gyógyvíz hőmérséklete nyáron 35-36 °C, télen 23-25 °C, így egész évben lehetőség nyílik a szabadban való fürdőzésre. A radioaktív gyógyvíz és a maga nemében ugyancsak egyedülálló gyógyiszap elsősorban reumás, ill. mozgásszervi, idegrendszeri betegségek, ízületi bántalmak kezelésére alkalmas.A hévízi tó jótékony hatását ivókúra keretében is kifejtheti, amely elsõsorban a gyomor- és emésztési bántalmakat enyhíti. A szakszerû gyógykezelést szolgálja a hévízi tó szomszédságában épült, 1952-ben alapított Szt. András Reumakórház.
Hévíz a legrégebbi időktől lakott hely, amelynek szemléletes bizonyítéka az itt előkerült késő bronzkori-kora vaskori urnatemető. A rómaiak jelenlétéről az Egregy területén újonnan feltárt kora császárkori villa („villa rustica”) maradványai tanúskodnak. A pihenést szolgáló, előkelő épület, ill. egyéb leletek („egregyi sír”, Jupiter-oltárkő) is arra utalnak , hogy ekkoriban már felismerték a mélyből feltörő gyógyvíz jótékony hatását. A népvándorlás korában avarok telepedtek le a vidéken, amelyre helyben talált nagy temetőjük emlékeztet. A tó első írásos említése 1328-ból származik. Fürdőhellyé 1795 után kezdte kiépíteni a terület birtokosa, gróf Festetics György, aki nem csupán fürdőházakat létesített, de orvosi felügyeletet is biztosított. 1870-ben kezdődött az „Új-telep” építése, melynek épületei közül az ún „Hetes ház” ma is áll. A trianoni béke után Magyarország legjelentősebb fürdőhelye lett, 1926-ra kiépült a strandfürdő, 1931-32-ben elnyerte végső formáját a tó északi partján fekvő strandépület. A szocialista éra után, az 1990-es években Hévíz minden korábbinál jelentősebb fejlődésnek indult: az egykori szakszervezeti üdülők nívós átalakításán túl szállodák, panziók, vendéglátóhelyek sokaságával gazdagodott a város. A Hévízi Tófürdő két éves rekonstrukciója (2005-2007) nyomán európai színvonalú, minden eddiginél szélesebb körű szolgáltatást biztosító gyógyászati és rekreációs központ valósult meg. Napjainkban a város bel-és külföldről érkező vendégeinek száma meghaladja az évi kétmilliót.A mai Hévíz tulajdonképpen két középkori eredetű település, az Árpád-kori Egregy (első írásos említése: 1266), és Hévízszentandrás (elsõ írásos említése: 1328) egyesítésével jött létre (1946), városi rangját 1992-ben kapta. Látnivalói közül elsõ helyen említendő a szőlődombokkal övezett Egregy temetőjében álló r.k. templom (13. sz., átalakítva, 1731), amely a magyar román kori építészet kiemelkedő jelentőségű emlékei közé tartozik. Egregyről szólva feltétlen említést érdemel az egykor önálló (Hévíz központjától alig másfél kilométerre fekvõ) község római időkig visszanyúló szőlőtermelése, borászata. Szőlősorok között húzódó, meghitt hangulatú pincesora magyaros ételekkel, tüzes helyi borokkal várja az erre látogatókat. A város további látnivalói közé tartozik a tavat övezõ (a sajátos helyi mikroklíma létrejöttében is nagy szerepet játszó) védett láperdő, ill. a délszaki hangulatú, virágokkal díszes Schulhof Vilmos sétány. A nyári időszakban késő estig nyüzsgő, az utcákat, vendéglátóhelyeket megtöltõ tömeg tovább hangsúlyozza a városka egyedi, a Mediterráneumot idéző miliőjét.
fotó: Blake Lennon; további információ Hévízről:  heviz.lap.hu Hévíz szállás

Hévíz szállás – szálláskereső

A vilagvandor.hu a booking.com szálláskereső portál legjobb ajánlatait fésüli át valós időben, így a legjobb last minute árat tudjuk megjeleníteni Hévíz vonatkozásában. A booking.com ár-alku pozíciója hazánkban a legerősebb, így a szállásfoglalók számára a legolcsóbb áron tudja biztosítani a szabad szálláshelyeket.Adja meg az úticélt, majd az indulás és távozás idejét, ezek után pedig klikkeljen a keresés gombra. A megjelenő találati listán ár, elhelyezkedés, vendégértékelés, és térkép alapján is szűrheti a hévízi szálláshelyeket. Ha megtalálta az Önnek megfelelő ajánlatot, annak kiválasztása után az adott szálláshely online felületén lefoglalhatja.

Miért a legolcsóbb nálunk a hotel, apartman vagy egyéb szállás foglalása Hévízen?

A vilagvandor.hu a világ vezető szálláshely árösszehasonlító programját használja azért, hogy garantáltan a legjobb árakat jeleníthessük meg a keresőben. Nem ritkán akár 50%-os kedvezményt is kínálnak egyes szálláshelyek Hévízen! Mivel nem online utazási irodaként működünk, az árak minden jutaléktól és  extra foglalási díjtól mentesek.

Hévíz szállás – Hol fizethetek?

Szálláshely árösszehasonlító rendszerünk segítségével a kiválasztott hévízi szállást közvetlenül a szálláshely vagy a szállásösszesítő weboldal felületén lehet lefoglalni. A szállásfoglalás feltételeiről és a fizetés módjáról a szálláshely ad tájékoztatást.