Róma ismerető

Róma szállás - apartman, hotel, vendégház

Róma történelmi központja Európa egyik legnagyobb és műemlékekben leggazdagabb történelmi városközpontja, 1980 óta azUNESCO Világörökség része. A Tiberis bal partján fekvő történelmi központ a 3. században felépült Aurelianus-féle falak által határolt terület, amely magába foglalja a város alapításának történetéből ismert hét dombot: Capitolinus, Viminalis, Quirinalis, Esquilinus, Caelius, Aventinus és Palatinus. Itt találhatók az antik világ és a kereszténység legszebb műemlékei. A város arculatának alakulása végigkövethető az ókortól egészen napjainkig.Róma történelmi központjának felvételekor az UNESCO Világörökség listájára 1980-ban felmerült egy sajátos jogi probléma: számos épület jogilag nem Olaszországhoz, hanem az 1929-es lateráni szerződések értelmében Vatikán államhoz tartozik, így azokat Olaszország nem jelölhette. Ezen probléma orvoslására 1990-ben Olaszország és Vatikán közösen jelölték ezen épületeket, ami által az Aurelianus-féle falakon belül levő történelmi központ teljes egészében a Világörökség része lett.Róma történelmi városközpontja nem túl nagy: a Colosseumtól a Spanyol lépcsőig mindössze 2,5 kilométert foglal magában, ezért a legtöbb nevezetesség gyalog is elérhető. Róma kiterjedt tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, minden lehetséges közlekedési eszköz megtalálható itt: buszok (241 vonal 2310 kilométeres összhálózattal), metró, villamosok (6 villamosvonal), trolibuszok. Róma egyes látnivalóinál feltüntettük az oda való eljutást. Éjjel 12:30 és 05:30 között éjszakai buszjáratok közlekednek.

fotó: Guillermo Alonso; szöveg: wikipedia.org; további információk Rómáról: wikitravel Róma szállás

Római repülőjegy ajánlatainkat ide kattintva érheti el!

Róma szállás – tudnivalók

A vilagvandor.hu a legnagyobb szálláskereső oldal, a booking.com ajánlatait fésüli át valós időben, így a legjobb last minute árat tudjuk megjeleníteni Róma vonatkozásában.Adja meg az úticélt, majd az indulás és távozás idejét, ezek után pedig klikkeljen a keresés gombra. A megjelenő találati listán ár, elhelyezkedés, vendégértékelés, és térkép alapján is szűrheti a római szálláshelyeket. Ha megtalálta az Önnek megfelelő ajánlatot, annak kiválasztása után az adott római szálláshely, vagy szálláskereső portál felületén lefoglalhatja.

Miért a legolcsóbb nálunk a hotel, apartman vagy egyéb szállás foglalása Rómában?

A vilagvandor.hu a világ vezető szálláshely árösszehasonlító programját használja azért, hogy garantáltan a legjobb árakat jeleníthessük meg a keresőben. Nem ritkán akár 50%-os kedvezményt is kínának egyes szálláshelyek Rómában! Mivel nem online utazási irodaként működünk, az  árak minden jutaléktól és  extra foglalási díjtól mentesek.

Róma szállás – Hol fizethetek?

Szálláshely árösszehasonlító rendszerünk segítségével a kiválasztott római szállást közvetlenül a szálláshely vagy a szállásösszesítő weboldal felületén lehet lefoglalni. A szállásfoglalás feltételeiről és a fizetés módjáról a szálláshely ad tájékoztatást.