Rovinj – ismertető

Rovinj szállás

Rovinj egy kiálló szirtfokra épült festői szépségű városka az Isztriai-félsziget nyugati részén, Porečtől 15 km-re délkeletre. Területe a Lim-öböltől Veštarig nyúlik. Kedvező mediterrán klímája miatt nemcsak a nyaralások, de a téli pihenések népszerű úticéljává vált mind a magyar, mind az európai turisták körében.Rovinj óvárosa a dombtetőről messze tekintő Szent Eufémia-templom köré tömörült. Utcácskái szűk, hegyről le és föl kacskaringózó sikátorok. Román-gótikus, reneszánsz, barokk és neoklasszicista épületeinek ablakai, teraszai, baladurjai, tetőteraszai, kapuzatai és lépcsősorai megőrizték az ódon hangulatot. Az északi és déli oldalon fennmaradtak a kora középkori és reneszánsz városfalak. Az egykori hét városkapuból három maradt meg a kikötőből és az óváros között: a Szent Benedek-kapu (ma Vrata na obali), a város címerével díszített Szent Kereszt-kapu (Vrata Sv. Križa), valamint a Fal alatti kapu (Vrata Pod zidom, az 1590-es felirattal).A mozgalmas kikötőből nyíló Gradski téren áll:velencei stílusú óratorony (19. század);
gyermekalakos díszkút (1959);
Califfi-palota (17. század vége), amiben ma a városi múzeum működik.
A Gradski tér előtt van a kikötő a mólókkal, ahol veszteglő halászhajók, vitorlásjachtok, motorcsónakok, bárkák megszámlálhatatlan árbócerdeje fogadja az ideérkezőt. A kikötővel szemben a parttól alig pár száz méterre zöldell a Sveta Katarina-sziget.forrás: wikipedia.org

Rovinj szállás – szálláskereső

Rovinj vonatkozásábana adja meg az úticélt, majd az indulás és távozás idejét, ezek után pedig klikkeljen a keresés gombra. A megjelenő találati listán ár, elhelyezkedés, vendégértékelés, és térkép alapján is szűrheti a rovinji szálláshelyeket. Ha megtalálta a megfelelőt, azonnal le is foglalhatja rovinji szállását. Fizetnie csak a helyszínen szükséges. A visszaigazolás a megadott e-mail címre néhány másodperc alatt megérkezik!

Miért olcsóbb nálunk hotelt, apartmant vagy egyéb szállást foglalni az adriai Rovinjban?

A vilagvandor.hu a világ vezető adriai szálláshely kereső programját használja azért, hogy garantáltan a legjobb árakat jeleníthessük meg a keresőben. Nem ritkán akár 50%-os kedvezményt is kínának egyes szálláshelyek Rovinjban! Mivel nem online utazási irodaként működünk, az árak minden jutaléktól és  extra foglalási díjtól mentesek.

Hol fizethetem ki a szállást?

Szálláshely foglalásirendszerünk segítségével a kiválasztott rovinji szállást közvetlenül a szállásösszesítő weboldal felületén lehet lefoglalni. A szállásfoglalás feltételeiről és a fizetés módjáról az adriatic.hr ad bővebb tájékoztatást a foglalás során megadott e-mail címre.