Balatonakarattya szállás – az úticélról

Közvetlenül a Balaton partján helyezkedik el. Innen Balatonkeneséig a Balaton magaspartján jelentős tömegmozgások (suvadások) léptek, lépnek fel.

A település középpontjában állt a 400 éves Rákóczi-szilfa, mely egykor (1950-ig) Zala és Somogy vármegyék határát jelölte a tavon halászóknak. A fa, melyhez egy helyi legenda szerint a névadó fejedelem is lovát kötötte (bár a valóságban soha nem járt itt), a 20. század második felében száradásnak indult, később kidőlt; ma emlékmű. Mellé kis szilfát ültetett 2015.-ben Balatonkarattyai Önkormányzat.

Vele szemben található a balatonakarattyai Nagyboldogasszony templom, amelyet 2015.-ben újítottak fel. A körforgalomnál található a vörös kőből készült Margit-vonal emlékmű a II. világháború itteni ádáz harcainak emlékére. Itt található az Székesfehérvár–Tapolca-vasútvonal egyetlen alagútja amelyet a szakadó löszfal megtámasztására építettek.

forrás: wikipedia.org

Balatonakarattya szállás – ismertető

A vilagvandor.hu a világ vezető szállás portálja, a booking.com ajánlatait fésüli át valós időben, így a legjobb last minute árat tudjuk megjeleníteni az úticél vonatkozásában. Adja meg hogy hová szeretne utazni, majd az indulás és távozás idejét, ezek után pedig klikkeljen a keresés gombrr azonnal is lefoglalhatja szállását. Fizetnie csak a helyszínen szükséges.