Budapest szállás – ismertető

Budapest szállás - hotel, apartman, vendégház, kemping

Budapest Magyarország fővárosa, meghatározó közlekedési, ipari, kereskedelmi, pénzügyi, közigazgatási, kulturális centruma. Agglomerációs övezetéhez 80 település – 20 város és 60 község tartozik, szerepét, jelentőségét tekintve az egész Kárpát-medence meghatározó központja. E szûkszavú, lexikonszerûen tárgyilagos jellemzés azonban korántsem ad képet a természeti, történeti, és kulturális látnivalók, ill. rendezvények, fesztiválok, programok imponáló gazdagságáról, amellyel e város és régió rendelkezik, s amelynek turisztikai vonzerejét köszönheti – bel-és külföldön egyaránt.A Duna két partján, a Dunántúli-középhegység (Budai-hegység), a Pesti-síkság, ill. a Gödöllői-dombság találkozásánál felépült Budapest egyedülálló fekvésének, s e nagyszerû, festői szépségû környezetbe harmonikusan illeszkedő épületeinek köszönhetően Európa egyik legszebb fővárosa. Több évezredes múltjának ékes bizonysága számtalan, kiemelkedő jelentőségû mûemléke, és a múzeumaiban őrzött leletek, tárgyi emlékek sokasága.  Maga a város, ill. közeli-távoli környéke azonban további érdekességeket, élményeket tartogat a látogató számára.

A Budapesttől nyugatra elterülő Budai-hegység nem csupán a fővárosiak kedvelt pihenő- és kirándulóhelye, de egyedülálló földtörténeti, természeti értékek lelőhelye is. Északon a Pilis, nyugaton a Zsámbéki-medence, délen pedig a Budaörsi-medence határolja, legmagasabb csúcsa a Nagy-Kopasz-hegy (559 m). A Dunántúli-középhegység legtagoltabb része, egyben hazánk egyik legösszetettebb geológiai felépítésû hegysége.

A hőforrásokra (Árpád, Rákóczi, Kara Musztafa, Gül Baba, Kossuth, Beatrix és Mátyás király) épültek Budapest legrégebbi múltra visszatekintő gyógyfürdői (Lukács-, Rác-, Gellért-fürdő, stb.).

fotó: Andrés Nieto Porras;

további információk Budapestről: budapest.com

Budapest szállás – a keresőről

Kérjük, adja meg az úticélt, majd az indulás és távozás idejét, ezek után pedig klikkeljen a keresés gombra. A megjelenő találati listán ár, elhelyezkedés, vendégértékelés, és térkép alapján is szűrheti a budapesti szálláshelyeket. Ha megtalálta akár azonnal is lefoglalhatja budapesti szállását. Fizetnie csak a helyszínen szükséges. A visszaigazolás a megadott e-mail címre néhány másodperc alatt megérkezik!

Miért a legolcsóbb nálunk a hotel, apartman vagy egyéb szállás foglalása Budapesten?

A vilagvandor.hu a világ vezető szálláshely árösszehasonlító programját használja azért, hogy garantáltan a legjobb árakat jeleníthessük meg a keresőben. Nem ritkán akár 50%-os kedvezményt is kínálnak egyes szálláshelyek Budapesten! Mivel nem online utazási irodaként működünk, az  árak minden jutaléktól és  extra foglalási díjtól mentesek.

Hol fizethetek a lefoglalt budapesti szállásért?

Szálláshely árösszehasonlító rendszerünk segítségével a kiválasztott budapesti szállást közvetlenül a szálláshely vagy a szállásösszesítő weboldal felületén lehet lefoglalni. A szállásfoglalás feltételeiről és a fizetés módjáról a szálláshely ad tájékoztatást.