A világ legjobb repülőterei 2013-ban

Elkészült a világ repülőtereinek idei toplistája, amely 12,1 millió utas véleménye alapján értékelte a légikikötők szolgáltatásainak színvonalát. A felmérésben 395 repülőtérről kérdezték meg az utasok véleményét, a válaszadók 100 ország nemzetét képviselték. A kérdőívet világszerte 2012 márciusától 2013 márciusáig lehetett kitölteni a repülőtereken. Idén ismét egy ázsiai ország végzett az élen, de a legjobbak között számos európai repülőtér is szerepel.A kérdőív kitöltése során az utasok az alábbi szolgáltatásokat értékelték a teljesség igénye nélkül:1. repülőtér megközelíthetősége2. tömegközlekedési lehetőségek, és árak a repülőtérig3. taxi szolgáltatások és árak4. csomagkezelés5. utazási terminál komfortossága, megjelenése, design6. a terminál tisztasága7. ülőhelyekkel való ellátottság8. be és kiléptetés folyamata, szervezettsége, személyzet viselkedése9. várakozási idő a biztonsági ellenőrzésnél10. utasok tájékoztatása11.mosdók, zuhanzók felszereltésge és tisztasága12. repülőtéri vendéglők, éttermek, kávézók árai13. várakozási idő hossza a csomagfelvételnélA világ 10 legjobb repülőtere 2013-ban:

2013

2012

1

Singapore Changi Airport

2

2

Incheon International Airport

1

3

Amsterdam Schiphol Airport

4

4

Hong Kong International Airport

3

5

Beijing Capital International Airport

5

6

Munich Airport

6

7

Zurich Airport

7

8

Vancouver International Airport

8

9

Tokyo International Airport (Haneda)

14

10

London Heathrow Airport

11

és hogy mi magyarok is büszkék lehessünk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a regionális repülőterek listáján előkelő helyen végzett Európában:

A legjobb regionális repülőterek – Európa

1    Dusseldorf Airport

2    Cologne / Bonn Airport

3    Hamburg Airport

4    Porto Francisco Sá Carneiro Airport

5    Billund Airport

6    Luxembourg Findel Airport

7    Birmingham Airport

8    Geneva International Airport

9    Budapest Ferenc Liszt International Airport

10  Palma de Mallorca Airport

forrás: worldairportawards.com

Szerző: Benedek Ádám

Az utazás szenvedélye már középiskolás koromtól velem van, soha nem csillapodó vággyal vetem bele magam egy új ország , egy új úticél felfedezésébe. Remélem, hogy írásaim másoknak is meghozzák a kedvét ahhoz, hogy útra keljenek.