Az oldal töltődik, türelmedet kérjük...

Új kézipoggyász kezelési szabályzat a Wizz Air gépein

Október 24-tól a Wizz Air teljes hálózatán belül új kézipoggyász-kezelési szabályzat lép életbe, amelynek célja, hogy az utasokat kisebb kézipoggyásszal való utazásra ösztönözze. Az új szabályzat nem vonatkozik az Ukrajnába induló vagy onnan érkező járatokra, kivéve a Budapest-Kijev és London Luton-Kijev járatokat. A Wizz Air-nél megszokott „egy utas, egy darab kézipoggyász” szabály változatlanul érvényben marad.Miben különböznek egymástól a kézipoggyásztípusok? – A MÉRETÜKBEN!1. Kis méretű kézipoggyász:
– Amennyiben a kézipoggyász mérete nem haladja meg a 42 x 32 x 25 cm-t, úgy azt az utasokdíjmentesen felvihetik a gépre. A kézipoggyásznak be kell férnie az utas előtti ülés alá.2. Nagy méretű kézipoggyász:
Amennyiben a kézipoggyász mérete meghaladja a kis méretű poggyászra meghatározott méretet, denem nagyobb, mint 56 x 45 x 25 cm, úgy 2750 Ft díj ellenében lehet a gépre felvinni. A poggyásznak be kell férnie az ülések fölötti poggyásztartó rekeszbe. Az utasnak képesnek kell lennie a táskát segítség nélkül felhelyezni a felső poggyásztartó rekeszbe.A Wizz Air azt reméli, hogy az új poggyászkezelési szabályzattal sikerül az utasokat arra ösztönözni, hogy kisebb poggyászt vigyenek fel a gépre. A kevesebb nagyméretű poggyásznak köszönhetően az utastér kevésbé lesz zsúfolt, a repülési élmény javulni fog.A Wizz Air a kezdeményezéstől a költségek csökkenését is reméli. A kevesebb táska alacsonyabb üzemanyagköltséget eredményez. Annak érdekében, hogy a várható költségcsökkenést megosszák az utasokkal, az október 24-ét követően induló járatokra szóló ú

Szerző: Benedek Ádám

Az utazás szenvedélye már középiskolás koromtól velem van, soha nem csillapodó vággyal vetem bele magam egy új ország , egy új úticél felfedezésébe. Remélem, hogy írásaim másoknak is meghozzák a kedvét ahhoz, hogy útra keljenek.