You are currently viewing Ne hagyd ki Andalúziát májusban! Pozsony – Málaga repülőjegy oda-vissza + barátságos és jó elhelyezkedésű szállás 41% kedvezménnyel (4 éj) mindössze csak 42 450 Ft/fő!

Ne hagyd ki Andalúziát májusban! Pozsony – Málaga repülőjegy oda-vissza + barátságos és jó elhelyezkedésű szállás 41% kedvezménnyel (4 éj) mindössze csak 42 450 Ft/fő!

Repülőjegy Pozsony – Málaga oda-vissza: 25 010 Ft/fő

Szállás Málaga – Casa Rocio: 14 470 Ft/fő 4 éjszakára (41% kedvezmény)

Málaga a nyár elején is rengeteg izgalmat tartogat. Gyönyörű tengerpart, andalúz vendégszeretet, történelmi helyszínek – minden együtt van egy tökéletes városlátogatáshoz. A Ryanair járata Pozsonyból indul és érkezik!
Pozsony – Málaga: 2017.május 22.
Málaga – Pozsony: 2017.május 26.

Figyelem! A rendelkezésre álló szálláshely és a szabad repülőjegy is gyorsan fogy, érdemes mielőbb foglalni! Ellenőrizd a környező napok árait is a kedvezményes árakért!

[button url=”https://goo.gl/rD83HW” target=”_blank” size=18] Málaga repülőjegy[/button] [button url=”https://goo.gl/Jr9BOI” target=”_blank” size=18]Málaga szállás[/button]

A szálláshelyről – Casa Rocio

A Casa Rocio ingyenes wifivel, pezsgőfürdővel és grillezővel ellátott állatbarát szállással várja vendégeit Málagában. A kellemes időtöltést síkképernyős TV is szolgálja, a szálláshelyen közös társalgó vehető igénybe.
A Carmen Thyssen Múzeum 1 km-re, Calle Larios pedig 1,2 km-re található. Málaga repülőtere 7 km-re fekszik.

Málaga – ismertető

Málaga kikötőváros Spanyolország Andalúzia autonóm közösségének déli részén, a Földközi-tenger partján. Costa del Sol, azaz a napos part központja és egyik legkedveltebb turistacélpontja, ami talán kiváló borainak, enyhe éghajlatának, és a napsütéses órák rendkívül magas számának köszönhető.

Látnivalók

Alcazaba

A mór erődítmény a 8. században épült, bár számos része a 11. századból származtatható. A malagai Alcazaba a város kormányzóinak palotája volt. A malagai Spanyolország legépebben megmaradt Alcazabája (az Alcazaba szó mór erődöt jelent). Az erődítmény egykor több mint 100 toronyból, valamint három palotából állt, és három fal védte (amelyekből kettő mai napig is áll). Az Alcazaba bejáratánál egy 2. századra datált római amfiteátrum maradványai találhatóak, amelynek néhány részét felhasználták az Alcazaba építéséhez.

Gibralfaro vár

Az Alcazaba fölött magasodó, XIV. századi Gibralfaro várról csodálatos kilátás nyílik a bikaviadal arénára, a kikötőre és a tengerre, illetve másik oldalra nézve a hegyekre. Helyén korábban egy föníciaiak által épített világítótorony állt. A sokáig mór kézen lévő várat a 14. században ostromolták meg a Katolikus Uralkodók (Aragóniai Ferdinánd és Kasztíliai Izabella) – a malagaiak bukásához végül az éhség vezetett.

Catedral La Manquita

Az óvárosban található, 1528-tól 1728-ig épült, hatalmas, és lenyűgöző szépségű katedrális Európa harmadik legnagyobb temploma. A katedrálisban Murillo, Zurbarán és Goya képei is megtekinthetők. A barcelonai La Sagrada Familiához hasonlóan a La Manquita is befejezetlen: két tornyot terveztek hozzá, de csak egy készült el. Erre utal a neve is, mely spanyolul egykezű hölgyet jelent.

Plaza de la Merced

Ezen a szép téren található Picasso szülőháza. A (főleg éjszaka) igen hangulatos Plaza de la Merceden esténként fiatalok találkoznak, és iszogatnak, mielőtt táncolni mennek. Számos nemzetiséggel lehet itt összefutni. A téren rengeteg remek kávézó, étterem és koktélbár is található.

Calle Larios

Málaga történelmi központjában található a város leghíresebb utcája, amely mindig tele van emberekkel, akik a számos étterem, kávézó és üzlet mellett haladnak el. A sétálóutca üzleteiben remek termékeket lehet vásárolni, vagy csupán az egyik kávézóba beülni, és nézni az elhaladó embereket, és megízlelni valamit a hamisíthatatlan spanyol életstílusból.

Mercado de Atarazanas

Egész Andalúzia egyik legjobb piacán hal, hús, sajt, zöldség, és gyümölcs kapható mindig frissen, a legjobb minőségben, és a lehető legjobb árakon. A folyó mellett, Málaga főutcájához közel található ez a remek mediterrán piac. Mór gyökereket mutató épülete is figyelemre méltó.

Plaza de Toros bikaviadal aréna

A legnagyobb malagai bikaviadal aréna 1874-ben épült, és 14 000 néző befogadására alkalmas. Madonna egyik videoklipjét is itt forgatták. Bikaviadalokat más spanyol városokhoz hasonlóan, itt is vasárnap estenként tartanak. Az arénában egy múzeum is található, ahol egy matador vezeti be az érdeklődőket a bikaviadalok világába.

Málaga tengerpartja

Málaga strandjai rendkívül jól felszereltek, és mindenféle vízi sport kipróbálható rajtuk. A strandokat sokszor élő flamenco-zene teszi még jobbá, és tengerparti promenád köti őket össze. A több tucat strandból nehéz választani. Kavicsos-sziklás strandoktól a fehér, és sötét-homokos partokig, az elhagyatott strandoktól a zsúfoltakig minden megtalálható a városban, így mindenki az igényeinek megfelelő helyet találhatja a fürdéshez és a barnuláshoz. Málaga két fő strandja a híres La Malagueta, és a Pedregalejo, vagy más néven Las Acacias. A La Malagueta rendkívül népszerű a helyiek körében. 1200 méter hosszú és 45 m széles, sötétedés után pedig a strand környéki szórakozóhelyeken beindul az éjszakai élet. A Pedregalejo szintén 1200 m hosszú, de szélessége csak 20 m.

forrás: wikipedia.org

Málaga kedvcsináló

Málaga a térképen

A repülőjegy és szállásfoglalási oldal előnézete ( az ár 1 főre vonatkozik repülőjegynél, 2 főre szálláshelynél)

Málaga olcsó repülőjegy 2017 május

Málaga olcsó szállás 2017 május

 

Málaga szállás és repülőjegy a legjobb áron

[button url=”https://goo.gl/d1uoBG” target=”_blank” size=18] Málaga repülőjegy[/button] [button url=”https://goo.gl/HQpqoq” target=”_blank” size=18]Málaga szállás[/button]

további szállások: Málaga szállás!

további repülőjegy ajánlatok: Málaga repülőjegy!

Fotó forrása: Allan Watt, Ryanair.com, booking.com

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!