You are currently viewing Egy szerelem, egy Mercedes, és negyed századnyi utazás

Egy szerelem, egy Mercedes, és negyed századnyi utazás

Gunther Holtorf élete kalandregénybe illő. A már nyugdíjas éveiben járó német férfi közel 26 éven keresztül járta folyamatosan a világot, feleségével Christine-el, akivel 1989-ben indult útnak Mercedes terepjárójával. A korábban egy repülőtársaság alkalmazásában álló, vezető beosztában dolgozó Holtorf úr harmadik feleségétől elválva újsághirdetést adott fel. Olyan társat keresett, aki hajlandó kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy életre szóló kaland részese lenni.
Otto, a Mercedes dzsip Észak-Koreában Christine-el először Afrikába indultak, ahol néhány ország kivételével a kontinens összes országában jártak. Afrika után Dél-Amerika,majd Észak-Amerika, Ázsia és Ausztrália következett. Európában is megfordult a világutazó pár, hazánkba 2005-ben jutottak el.Utazásaik során mindvégig ragaszkodtak ‘Otto’-hoz, a Grazban készült kék Mercedes 300 GD dízelmotoros terepjáróhoz, amely hivatalosan is a világ legtöbb országában járt gépjárműje. A strapabíró terepjáró közel 900 000 km-t tett meg a több, mint 2 évtized alatt, Gunther és Christine mindössze 10 országot volt kénytelen kihagyni utazásaik során.Christine 2010-ben elhunyt, férje feleségének tett ígéretét megtartva tovább folytatta utazásait, melyet 177 ország bejárása után 2014 őszén fejezett be Berlinben.A világraszóló kaland részletesen dokumentálva ezen a linken érhető el. Jó kalandozást!

Fotó forrása: ottoreise.de

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!