You are currently viewing Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál -2013
Verzió fesztivál 2013

Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál -2013

2013. november 5-én tizedik alkalommal jelentkezik a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amely idén is rengeteg érdekes filmmel és témával várja az érdeklődőket. Friss, kreatív dokumentumfilmeket láthatunk a világ minden tájáról: indonéz halálosztagról, afgán bevándorlókról, palesztin menekültekről, tanzániai albínókrók, orosz kommunásokról, magyar szexmunkásokról,, keletnémet melegekről.Idén mintegy 62 film érkezik a fesztiválra 25 országból.Az idei Nemzetközi Panoráma a legfrissebb kreatív kortárs dokumentumfilmek legjobbjait hozza el a világ minden tájáról, a Magyar Panoráma pedig a hazai dokumentumfilm-termésből válogat. A One World Visszhangok szekcióban a Verzió létrejöttét is inspiráló, idén 15 éves prágai dokumentumfilm fesztivál színe-java látható. A Chris Marker retrospektív a kísérleti dokumentumfilm úttörőjének, a francia filmművészet egyik legnagyobb alakjának munkásságára tekint vissza. A Füstjelek – őslakosok a 21. században alprogram filmjei ősi kultúrák túlélési erőfeszítéseit mutatják be a globalizáció árnyékában. AVerzió DocLab idén is kreatív workshopra invitálja a dokumentumfilmeseket, független producereket és fesztiválszervezőket.Idén is elmaradhatatlan része a fesztiválnak a Diákverzió, ahol budapesti és vidéki középiskolások nézhetnek és vitathatnak meg fontos emberi jogi kérdéseket feszegető dokumentumfilmeket.A legjobb filmnek járó díjat idén is a közönség adja; a legtöbb szavazatot kapott film 2000 dollárban (USA) részesül.
A 10. Verzió Fesztivált a Verzió Film Alapítvány és az OSA Archívum szervezi.Belépőjegyek:Bérlet: 4500 Ft november 5-ig; 5000 Ft november 5-től.
Jegyár: 850 Ft.
Bérletek a Toldi Mozi és a Művész Mozi pénztáraiban kaphatók november 3-tól.Helyszínek:
Toldi mozi, Cirko-Gejzír mozi, Művész mozi, Öörökmozgó Filmmúzeum, OSA Archívum, Francia Intézet.Részletes programismertető: Kérjük, klikkeljen erre a linkre a rendezvény weboldalának megtekintéséhez!

Fotó forrása: verzio.org

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!