Az oldal töltődik, türelmedet kérjük...
You are currently viewing Új-Zéland újra megnyitja határait az utazók előtt -elhalasztva!

Új-Zéland újra megnyitja határait az utazók előtt -elhalasztva!

Az Omicron vírusvariáns miatt Új-Zéland a határnyitás elhalasztása mellett döntött, a nyitásra csak 2022 január végétől fog sor kerülni.

Tizennyolc hónap elteltével Új-Zéland ismét megnyitja határait a külföldi utazók előtt a jövő évtől. A koronavírus miatt elrendelt beutazási korlátozásokat 2022-ben ől három ütemben fogják feloldalni.

Elsőként 2022. január 16-tól a szomszédos Ausztráliában élő új-zélandiak utazhatnak majd be az országba, majd ezt követően február 13-tól a világ más részein élő új-zélandi állampolgárok számára nyílnak meg a határok. A harmadik ütemben minden külföldről beutazni kívánó érvényes utazási dokumentumokkal rendelkező személy beléphet majd az országba.

A beutazás feltétele minden esetben az érvényes védettségi igazolvány, a vírus terjedése szempontjából nagyon magas kockázati besorolású országokkal szemben a tiltás továbbra is érvényben marad.

Új-Zéland a világ egyik legszigorúbb koronavírus elleni beutazási rendelkezését hozta meg 2020-ban, gyakorlatilag hermetikusan lezárta határait a külföldről érkezők előtt. A tiltó rendelkezéseknek köszönhetően az országban eddig alig több, mint 10 000 vírusfertőzöttet regisztráltak, és csupán 40 személy hunyt el a betegség következtében.

Az óriási szigornak azonban nagy ára volt, az Ausztráliában és a világ más részein élő több, mint másfél millió új-zélandi számára tiltott volt a belépés az ország területére. Ezt a korlátozást oldja fel a jövő évtől a most elfogadott rendelet, amely összhangban van a kormányzati startégia változásásval. Új-Zéland a jövőben a koronavírussal szembeni zéró tolerancia helyet, a vírussal való együttélést határozta meg célként, mivel a rendelkezésre álló védőoltások már elég eszközt biztosítanak a lakosság egészségének megóvása érdekében.

Fotó forrása: pexels.com

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!