You are currently viewing Mit ne tegyünk Dubajban?

Mit ne tegyünk Dubajban?

Évente 100 millió turista látogat el Dubajba, a legtöbb nyaraló zavartalanul töltheti el itt pihenését. Nem árt azonban tisztában lennünk néhány olyan helyi viselkedési és öltözködési szabállyal, amelyet megszegve villámgyorsan a rendőrőrsön találhatjuk magunkat vagy súlyos pénzbüntetést kell hogy fizessünk.

Mit ne tegyünk tehát Dubajban?

ne pakoljunk a bőröndünkbe rutinból

A megszokott veszélyes tárgynak minősülő dolgok becsomagolásán (pl. bármilyen fegyver) túl kerüljük el azl erotikus magazinok, DVD-k, disznóhúsból készült élelmiszerek bepakolását. Akár néhány szexújság miatt is heteket tölthetünk el Dubajban a rendőrség vendégszeretetét élvezve.

 ne Öltözzünk túlságosan lengén

Nők részére csak olyan ruhák viselése megengedett melyek takarják a kart és a lábakat. Fürdőruha viselése csak a tengerparton és a szállodák úszómedencéjénél megengedett, a topless strandolás szigorúan tilos.

Ne együnk nyilvános helyen napkeltétől napnyugtáig a ramadán idején

Akár egy üdítő elfogyasztása egy benzinkútnál is büntetés hozhat ránk, ha ezt a Ramadán szent hónapjában tesszük. Napkeltétől napnyugtáig ilyenkor böjtölnek az arab országban, melyet szigorúan be is tartatnak a helyi hatóságok. A szállodák területet kivételt jelenthet a szabályozás alól.

Ne csókolózzunk nyilvánosan

Dubajban súlyosan közszemérem sértő magatartásnak minősül, ha párunkkal nyilvános helyen csókolózunk esetleg ennél tovább is merészkedünk egy meleg nyári tengerparti estén. Volt rá példa, hogy több hónapos börtönbüntetésre ítéltek fiatal párokat hasonló cselekményért. A hangos zenehallgatás vagy táncolás közterületen szintén büntetést von maga után.

Ne legyél házasságtörő

Dubaj nehéz terep a házasságtörők vagy akár csak élettársi kapcsolatban élők számára is. A helyi törvények szerint férfi és nő csak házasságkötés után létesíthet szexuális kapcsolatot, sőt csak házastársak aludhatnak közös ágyban. Ezt a szabályt hotelekben, szálláshelyeken természetesen lazán kezelik, azonban volt rá példa hogy egy nő aki nemi erőszak áldozatául esett később még bíróság elé kellett hogy álljon a korábban leírt törvény megszegése miatt.

Fotó forrása: pexels.com

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!