You are currently viewing Melyek voltak a legfelkapottabb országok turisztikai szempontból 2013-ban?

Melyek voltak a legfelkapottabb országok turisztikai szempontból 2013-ban?

A 2013-as évben a bűvös egymilliárd főt meghaladó  számú turistát regisztráltak a világon, derül ki az ENSZ Turisztikai Világszervezetének ( United Nations World Tourism Organization) jelentéséből.A tavalyi év legnagyobb nyertese Japán volt, ahol a 20111-es földrengés és az azt követő cunami padlóra küldte a turisztikai iparágat. A japán kormány óriási erőfeszítéseket tett a szigetország népszerűsítése érdekében külföldön, így az országba látogató turisták száma 2013-ban először érte el a 10 millió főt, amely 24%-os növekedést jelent az előző évhez képest.A második dobogós helyet egy szinte ismeretlen ország foglalja el. Kazahsztán 21.9%-al több turistát fogadott a 2012-es évhez viszonyítva, ezt a hatalmas növekedést jórészt az orosz és kínai turizmus élénkülésének köszönheti. A dobogó harmadik helyén Thaiföld áll, ahol  19,6%-os növekedést regisztráltak a beutazó turisták vonatkozásában.

A TOP 10-es lista:

OrszágBeutazó turisták számának növekedése
Japán24%
Kazahsztán21.9%
Thaiföld19.6%
Görögország15.5%
Fülöp-szigetek11.2%
Vietnám10.6%
Törökország10.5%
Oroszország10.5%
Egyesült Arab Emirátusok10.4%
Taiwan9.7%

 A világon a legnépszerűbb turisztikai célpont továbbra is Franciaország, tavaly 83 millió látogatót fogadtak. Ez több, mint az ország lakossága.

Fotó forrása: specialoperations

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!