Az oldal töltődik, türelmedet kérjük...
You are currently viewing Megújul és nevet vált hazánk leghíresebb szállodája

Megújul és nevet vált hazánk leghíresebb szállodája

Mandarin Oriental Hotel Group bejelentette, hogy a volt Gellért Hotel felújítása után új luxusszállodát nyit Budapesten. A Mandarin Oriental Gellert Budapest névennmegnyitó szálloda várhatóan 2027-ben fogadja majd első vendégeit. A felújítás során az elsődleges hangsúlyt a wellness szolgáltatások fejlesztésére helyezi az új üzemeltető. A BDPST Group tulajdonában lévő ingatlan először 1918-ban nyitotta meg kapuit, és hamarosan Budapest legnépszerűbb szállodájává vált a tehetős vendégek körében.

A londoni székhelyű belsőépítészeti stúdió, az Alexander Waterworth felügyeli majd a 143 vendégszoba és lakosztály átalakítását az új igényeknek megfelelően. A szálloda felújítása során kialakítanak egy fedett medencét is a legfelső emeleten, és egy hozzá tartozó kültéri pihenőhelyet is. Helyet kap még egy tetőtéri bár is, panorámás kilátással a város Pest oldalára és a Duna folyóra.

Cukrászda és kávézó megnyitása is szerepel a tervezett beruházások között, míg a felújított szecessziós bálterem közéleti és magánesemények helyszínévé válik.

Fotó forrása: pexels.com

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!