You are currently viewing Húsvét Hollókőn – Hollókői Húsvéti Fesztivál

Húsvét Hollókőn – Hollókői Húsvéti Fesztivál

A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell! Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. Április 4. és 6. közt folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időbe.A Hollókői Húsvéti Fesztiválon megelevenednek a palóc hagyományok, népszokások. Gazdag folklór program, kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai ínyencségek, népi gyermekjátékok nyújtanak felejthetetlen élményeket a vendégeknek. Húsvét ünnepén a falu apraja-nagyja díszes népviseletet ölt magára, s újra felidéződnek falu régi húsvéti ünnepei.A rendezvény népszerűségét alapul véve, a térben és időben kiterjesztett, háromnapos rendezvénysorozattá duzzasztott esemény olyan elemekkel bővül, amely szorosan kapcsolódik Húsvét misztériumához, ugyanakkor újszerű élményt nyújt a látogatónak. Mindemellett a húsvét elmaradhatatlan része a kútvízzel történő locsolás, mely népszokás a rendezvény által mindmáig életben tartott népszokása a településnek.A rendezvény Hollókő Ófalujában és a Hollókői Várban kerül megrendezésre. Kiemelt helyszín ezen belül is az Ófalu elején található szabadtéri színpad, mely a színpadi előadásoknak és koncerteknek ad helyszínt. időpont: 2015. 04.04- 06.helyszín: Hollókő, Hollókői Várbelépőjegy:mindhárom napon:
Felnőtt: 2.500.- Ft
Diák (10-18 éves korig), nyugdíjas: 1.500.- Ft
Gyermekeknek 10 év alatt ingyenes!
Mozgás-, hallás-, látássérülteknek igazolvány bemutatás??val ingyenes! 1 fő kísérőjük diákjeggyel látogathatja a rendezvényt!
Sajtós igazolvány bemutatásával és névjegykártya leadásával ingyenes!
A rendezvény belépőjegye tartalmazza az összes hollókői múzeum, kiállítás és a Vár belépődíját is! 

Fotó forrása: holloko.hu

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!