You are currently viewing Világkörüli utazás az örök családi emlékekért

Világkörüli utazás az örök családi emlékekért

Sebastien Pelletier és Edith Lemay világkörüli családi utazása egy tragikus orvosi diagnózis miatt kezdődött. A négy gyermekes kanadai család gyermeke közül háromnak ritka, genetikailag öröklődő betegsége van, az úgynevezett retinitis pigmentosa. Ez a retina, a szem hátsó részén található fényérzékeny szövet fokozatos degenerációjához vezet. A betegségben szenvedők fokozatosan elveszítik látásukat.

Az orvosok javaslata ellenére a szülők nem helyekről, állatokról és tájakról készült fényképek bemutatásával segítenek a gyerekeknek memorizálni a bennünket körbevevő világot. Sebastien és Edith ennél maradandóbb élményt szeretnének adni, ezért egyéves világkörüli útra indult az egész család, az úticélokat közösen választották ki a gyerekekkel. A helyszínek mellett egy listát is összeállítottak azokról a tevékenységekről, kalandokról amelyeket mindenképpen szerettek volna átélni: lovaglás, tevegelés, szörfözés, vonatozás egyaránt szerepelt a tervek között.

Eddig 10 országba jutottak el, legutóbb a thaiföldi Bangkokban jártak , ahol ősi kulturális helyszíneket és csillogó folyóparti templomokat látogattak meg, az utazás következő állomása Nepál lesz. A világkörüli csavargás során a legnagyobb élmény talán a tanzániai vonatút volt a gyerekek számára, de jártak már Törökországban, ahol légballonnal fedezték fel Cappadocia völgyét.

Forrás: euronews.com

Fotó forrása: pexels.com

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!