A világ vége?

Az amerikai Worldwatch Institute szerint a Föld nem rendelkezik azzal a víz-, és energiamennyiséggel, számtófölddel, amely lehetővé tenné, hogy Kína és India lakossága nyugati színvonalon élhessen.
A Világ állapota 2006-ban” című jelentésében a szervezet azt írja, hogy a két szárnyaló gazdaság súlyos környezetszennyezést okoz, és ezzel a növekedéssel bolygónk természeti erőforrásai képtelenek lépést tartani. „Kína, India, Japán, Európa, és az Egyesült Államok vágyainak kielégítésére egyszerűen alkalmatlan a Föld – nem beszélve a világ többi részének törekvéseiről” – fogalmaz a jelentés.A beszámoló szerint Kína és India választásától függ, hogy a következő néhány évben politikai és gazdasági bizonytalansággal kell-e számolnunk, vagy egy olyan korszakba lépünk, ahol jobban sáfárkodnak a rendelkezésre álló erőforrásokkal, és hatékonyabb technikákat használnak. A WI úgy véli, hogy az Egyesült Államoknak – amely még mindig a Föld természeti erőforrásanak legnagyobb használója – együtt kell muködnie a két óriással a környezetbarát technológiák kifejlesztésében.forrás: bbc 

Szerző: Benedek Ádám

Az utazás szenvedélye már középiskolás koromtól velem van, soha nem csillapodó vággyal vetem bele magam egy új ország , egy új úticél felfedezésébe. Remélem, hogy írásaim másoknak is meghozzák a kedvét ahhoz, hogy útra keljenek.