Ultra luxus szálloda Milánóban

Megnyílt a világ első hétcsillagos szállodája, a milánói Town House Galleria. Az SGS minőségellenőrző és tanúsító intézet még vizsgálja, hogy az új luxushotel kiérdemli-e a rekordnak számító hét csillagot, de Matteo Aiolfi, a svájci szervezet szóvivője szerint „nagyon valószínű, hogy a szálloda megkapja a besorolást.”Az ultra-luxus kategóriába igyekvő hotelekben szolgáltatások egész sorát kell biztosítani a vendégek számára: „Ezek közé tartozik például a személyi sofőr, aki kimegy a vendégért a repülőtérre, és arról is gondoskodik, hogy a limuzinban kedvenc muzsikája szóljon” – mondta Aiolfi.A Town House Galleria ki is tesz magáért: a vendégeket Bentley típusú luxusautó viszi, ha éppen egy kis vásárolgatáshoz támad kedvük, és nemcsak 24 órában a vendég kívánságait leső komornyik, hanem zongorista is tartozik a 25 lakosztály mindegyikéhez. A kedves vendég még a fürdőszobában is óriásképernyős plazmatévét nézhet, némi felárért pedig előre megrendelheti új cipőjét krokodil-,  vagy kengurubőrből, és mire megérkezik Milánóba, már várja is az új lábbeli.
A Town House Galleria legnagyobb lakosztálya 1500 négyzetméteres, és persze ára is hétcsillagos: éjszakánként 4000 euróért, nagyjából egymillió forintért lehet kivenni. „Milánóban rengeteg szép szálloda van, de a gazdagoknak igazán megfelelő szolgáltatást egyik sem nyújt” – mondta el Alessandro Rosso szállodaigazgató a Die Welt címu német napilap honlapján megjelent cikk szerint. Mostanáig a dubaji Burj al-Arab volt a földkerekség egyetlen hétcsillagos szállodája, különbség azonban, hogy státusáról az SGS nem állított ki hivatalos tanúsítványt. forrás: mti.hu

Szerző: Benedek Ádám

Az utazás szenvedélye már középiskolás koromtól velem van, soha nem csillapodó vággyal vetem bele magam egy új ország , egy új úticél felfedezésébe. Remélem, hogy írásaim másoknak is meghozzák a kedvét ahhoz, hogy útra keljenek.