You are currently viewing Újabb utazási korlátozásokat jelentett be a magyar kormány

Újabb utazási korlátozásokat jelentett be a magyar kormány

Ismét szigorít a határellenőrzésen Magyarország szerdától, annak érdekében hogy külföldről megakadályozzák a koronavírus behurcolását. Vörös, sárga és zöld kategóriába sorolja a kormányrendelet az államokat, külön szabályok vonatkoznak a magyar állampolgárokra és azok hozzátartozóira.

A legkockázatosabb, vörös kategóriába került országok a következők: Albánia, Bosznia-Herrcegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország, Montenegró és Ukrajna, illetve egyes ázsiai országok

Sárga kategóriába került EU-tagállamok: Románia, Portugália, Bulgária,Svédország. Európából sárga kategóriába tartozik továbbá Szerbia, Oroszország, az Egyesült Királyság, míg a tengerent úlról és Ázsiából az Egyesült Államok és Kína is ebbe a csoportba tartozik. Az ezekből az országokból érkezők karanténba kerülnek és az első negatív teszt után elhagyhatják a karantént, de kell még egy másik teszt is. A sárga és vörös kategóriájú országból érkező magyar állampolgároknak a határon egészségügyi vizsgálaton kell átesni.

Horvátország egyelőre a zöld kategóriában marad. Az innen érkezőket szúrópróbaszerűen fogják ellenőrzni.

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!