You are currently viewing Török kori történelmi fesztivál Tatán

Török kori történelmi fesztivál Tatán

Május 27-29-ig idén ismét részt vehetünk Európa legrangosabb török kori történelmi fesztiválján. A Tatai Vár és az Öreg-tó környezetében ismét megelevenedik az 1597. évi ostrom.
Az évről-évre megismétlődő tatai várostrom a kor egy különleges fegyverének, a Patara bevetésének első sikeres magyarországi kísérletét idézi meg. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak a nézők számára.Belemerülhetünk a 16-17. század életének mindennapjaiba, kipróbálhatjuk magunkat a korabeli mesterségekben vagy az akkori ételek készítésében is. A kóstolók után borral, serbettel vagy hűs forrásvízzel olthatjuk szomjunkat. Múltidéző kiállítások, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás és gyönyörű hastáncosok várnak bennünket. Még a szigorúan őrzött hárembe is bepillantást nyerhetünk; a korhű vásári forgatag pedig mutatványosokkal, tűzzsonglőrökkel és a Nánai Sólymos Vitézek vidám, történelmi színielőadásaival varázsol el minket. Mindeközben „Sarkantyú peng, szoknya lebben” a Borudvarban, ahol több mint 300 néptáncos táncházzal és a rangos III. Nemzetközi Néptánc találkozóval készül az eseményre. A kontraszt kedvéért, a 25. Klapka György Lövészdandár is felvonultatja haditechnikai eszközeit.A fesztivál részletes programja elérhető erre a linkre kattintva!időpont:  2016. május 27. – 2016. május 29.helyszín: Tata, Tatai Várbelépőjegy: Fesztiváljegy ára: 1.500 Ft, mely tartalmazza a törvényben előírt ÁFA összegét! A jegy a rendezvény teljes idejére belépésre és az összes programon való részvételre jogosít!Tata kártyával a fesztiváljegyek 50%-os kedvezménnyel vásárolhatóak meg, az érvényes kártya felmutatása mellett.Gyermekeknek a belépés 12 éves kor alatt ingyenes. (kizárólag szülői felügyelettel látogathatják a rendezvényt!)

Fotó forrása: tataipatara.hu

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!