Az Etyeki Piknik vendégei 2013-tól évente négy alkalommal, családiasabb hangulatban találkozhatnak az Újhegyen és a Szépvölgyben hazánk, és ezen belül Etyek gasztronómiai kincseivel.A szervezők szeretnék az adott évszak jellegzetességeit kiemelve megmutatni látogatóinknak a legkiválóbb magyar borászok és gasztronómiai, valamint kézműves kiállítók remekeit, illetve igényes programokkal, tehetséges művészekkel ápolni a hagyományokat.
Idén először január 20-án lehet részünk az Etyeki Piknikben, amikor is disznóvágás, forraltborfőző verseny, borkóstolók mellett gasztronómiai különlegességek, kézműves kiállítás vásár és koncertek várják az érdeklődőket.
Programismertető
1. Aubergine Pince
• Padlizsán- és zakuszkakrém csészében
• Disznótoros lakoma
• Aubergine és classic burger
• Erdélyi rakott káposzta
2. Desszert Pince
• Rumos meggyel tűzdelt gesztenyepüré
• Banánpuding karamellszósszal
• Télűző csupacsoki sütik
• Kávé, tea, forró csokoládé
3. Gradowski Birtok
• Gradowski Birtok borai Szekszárd-Görögszóból
• Forralt bor, házi sültkolbász, töltött káposzta,
falusi szilvalekváros hájas
4. Milán Pince – Zalán Faház
• Csülök, sült kacsacomb párolt káposztával és törtburgonyával
• Sültkolbász, lángos, házi rétes
5. Sobol Pincészet és Erdélyi Ízek Udvara
• Húsgombócos csorba
• Édeskáposztába göngyölt kukoricadarás hús,
erdélyi miccs faszénen sütve
• Reneszánsz korabeli fűszeres bor, Tarpa pálinka, farsangi puncs
6. Gombai Pezsgőpince
• Pezsgő és borkóstoló, forralt bor
• Szablyás pezsgőnyitás
7. Árpás Laci Sonkamester Pincéje: Nádas Borműhely (Etyek),
Tiffán Pincészet (Villány)
• 9.00 órától disznótor
• Látvány malacsütés, kemencés ételek
• Ásós Attila énekel és zongorázik
• Chabo savanyúságok, Chilion, Gyurma Trend, Marmalady’S,
Sápi Kézműves Gyümölcsborok, Váli-völgyi Kecskefarm
8. Halmi Pince
• Folyóborok, borpárlatok, kézműves szörpök és lekvárok
• Levendulás mentás fröccs és fűszeres forralt rozé
9. Takáts Pince
• Lángos, sült hekk, sültkolbász, babgulyás, pacalpörkölt
• Anikó asszony házi palacsintái
10. Szent Orbán Pince
• Etyeki Gezemice-lángos
• Gingalló Etyeki Kézműves Csokoládé
• Valaha Tanya
11. Kácsor „Kíra” Pince
• Etyeki borok, libatepertő-krémes kenyér, juhtúrós pogácsa
és házi rétes
• Etyeki Sörmanufaktúra
12. Tátrai Pince
• A pincészet borainak kóstolója és vására
13. RezeDa Terasz
• Babgulyás cipóban, mázas oldalas, sütőtökös whoopie pie
• Újévi kocsonya és resztelt máj
14. Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek),
Vabrik Pince (Etyek)
• STELÁZSI – válogatott finomságok a kamrából
15. Dvorák Vendégudvar
• Parasztudvar-látogatás: birka, kecske, liba, kacsa
és kicsinyeik
• Füstölt vásár és falusi ízek: újhegyi betyárleves,
csülkös-körmös pacalpörkölt, vörösboros csülökpörkölt,
disznótoros párolt káposztával, malacsült és diósszelet
16. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat
(Etyek és Szekszárd)
• Etyeki és szekszárdi borok kóstolása, értékesítése
• Meleg- és hidegételek (hurka, kolbász, sült oldalas,
kocsonya, borkorcsolyák), palacsinta
• Tea, forralt bor
• Élő harmonika zene
17. Etyeki Sajtútállomás
• Sajtkülönlegességek és túródesszert
• Etyeki Czimeres Pálinka
18. Rókusfalvy Birtok: Dúzsi Tamás (Szekszárd)
• 10.00 óra Forraltbor-főző verseny (zsűrizés 12.00 órakor)
• 11.00 óra „Pohárral a kézben” – két óránként induló
rendhagyó pincetúra vezetett borkóstolóval
• 11.00-16.00 óráig kézműves foglalkozás gyermekeknek
• Forralt bor és forró tea sparhelten
• Gastro Hungarorum konyhája
• Kató néni kürtőskalácsa
• Caffé Go
időpont: 2017.01.20.
helyszín: Etyek
belépőjegy: a belépés ingyenes