You are currently viewing Tavaszi orchidea kiállítás a Vajdahunyadvárban

Tavaszi orchidea kiállítás a Vajdahunyadvárban

A közeledő tavasz legbiztosabb jele, hogy a Magyar Orchidea Társaság már készül a következő kiállítására, ami március 19 és 22. között kerül megrendezésre Budapesten, a városligeti Vajdahunyadvárban.

Ebben az évben a Társaság egy olyan orchidea különlegességgel várja látogatóit, amelyet a nagy európai kiállításokon is csak ritkán láthat a közönség. Ez a gyönyörű orchidea a Rhynchostylis, amely különböző színű, fürtökben nyíló illatos virágaival első látásra elvarázsolja az embereket.  Délkelet-Ázsiában honos, főképpen Thaiföldön és Malajziában ez az orchidea nemzetség, de Európai környezetben speciális igényei miatt nehezen tartható, ezért is számít igazi különlegességnek a bemutatása a Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításán. 

E fantasztikus szépségű virágon kívül sok egyéb, tavasszal nyíló orchideával találkozhatnak látogatók. Aki járt már a Társaság kiállításán tudja, hogy a tagok gyűjteményeiből származó gyönyörű növényekkel, valamint évről-évre új meglepetésekkel várják  a látogatókat, akik még nem jártak itt, azoknak pedig érdemes eljönni, és megcsodálni a természet e különleges kincseit. 

A kiállítást kiegészítik az orchideatartással kapcsolatos szakmai előadások, ahol mindenki betekintést nyerhet e szép növények gondozásának rejtelmeibe, és tanácsot kaphat otthon nevelt orchideájának kivirágoztatásához. 

Nem lenne teljes a kiállítás a Föld különböző tájairól érkezett kereskedők nélkül, akiknél megvásárolhatók ezek a csodálatos ékszerei a természetnek , és ahol rengeteg időt lehet eltölteni az orchideák közötti böngészéssel, válogatással.

  • Helyszín: Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
  • Időpont: 2020. március 19-22.
  • Belépőjegy:

Felnőtt:                                                                                  1.900,- Ft
Nyugdíjas és diák:                                                                1.400,- Ft
Családi (2 felnőtt, 2-3 gyerek):                                           5.200,- Ft
Csoportos jegy:                                                                    1.400,- Ft

Fotójegy: 1 órával nyitás előtt lehet bejönni: belépőjegy + 1.000,- Ft.

Csoportos kedvezmény 15 fő felett, előre bejelentett csoportoknak!

Fotó forrása: pexels.com

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!