Az oldal töltődik, türelmedet kérjük...
You are currently viewing Siófoki Halfesztivál

Siófoki Halfesztivál

A Siófoki Halfesztivál nagysikerű, őszi kulturális és gasztronómiai rendezvény, ahol idén is minden a halról szól. Október 6-tól három napon át gasztronómiai élmények, főzőversenyek és bemutatók, változatos kulturális események és családi programok várják a látogatókat. Lesznek neves fellépők, koncertek, kézművesek, látványos akváriumok. Ezerötszáz literes bográcsban fő majd a halászlé, a Halkorzón pedig akár Nyurgambóczot is kóstolhatnak.

Programismertető

Október 6-án, pénteken, a fesztivál első napján este kezdődnek a programok. A Kálmán Imre Kulturális Központ (KIKK) előtti téren felállított Nagyszínpadon 18.00 órától folk és pop műfajban szól a zene. Először az Egerszegi Akusztik lép fel, majd 20.30 órától Szabó Balázs Bandája. A Víztoronynál felállított Kisszínpadon 17.00 órától a The FreakEnd pop-rock koncertje hallható.

Október 7-én, szombaton, a Nagyszínpadon 13.25-kor kezdenek a fellépők: a Siófoki Sportgimnasztika Egyesületet követően az X-Press TSE akrobatikus rock&roll és hiphopp bemutatója látható. A Siófoki Jeratel Hastánc Stúdió, vagyis Pirgl Enikő és tanítványai 14.20-tól lépnek fel. 14.55-től egy órán át a Diótörő Balett Egyesület tagjai táncolnak. 16.00 órától a Katáng zenekar kelta-magyar népzenével örvendezteti meg a hallgatókat, őket a Salsa Veszprém Tánciskola és Karibi Táncház váltja 17.30-kor. 19.00 órától pedig Caramel ad másfél órás koncertet, majd a Balkan Fanatik következik.

A Kisszínpadon 17.00 órától a Blokk együttes pop-rock számokkal szórakoztatja a közönséget.
A KIKK előcsarnokában 13.00-18.00 óra között az önkéntes véradókat várják.

A civil szervezetek halétel készítésére, az elmaradhatatlan Halpiknikre a Városháza parkolójában kerül sor 10.00-16.00 óra között.
A KIKK színháztermében a szervezők FilmMaratonnal kedveskednek az érdeklődőknek. 10.00-től 18.00 óráig különféle halas animációs filmeket, meséket nézhetnek kicsik és nagyok egyaránt. (Érdemes a korhatárokról előzetesen tájékozódni – a KIKK előcsarnokában és színházterme előtt kifüggesztett plakátok nyújtanak segítséget.)

Október 8-án, vasárnap a színpadi műsorok 14.00 órakor indulnak. A helyiek közül a Siófoki Amatőr Művészeti Egyesület fél órás mazsorett bemutatóval készül, majd a Kid Rock & Roll akrobatikus rock&roll és pompom táncát láthatják. 15.00 órától a Győrtánc Táncosai a swing világából adnak egy kis ízelítőt.
15.30 órától a Nagyszínpadon a gyermekeket szórakoztatja a Csicseri és Borsó Zenekar.
A Víztorony közeli üzletsor előtt, a Hal Korzón 14.00-15.00 óra között zajlik a Street Food verseny Sági Szilárddal, amelynek eredményhirdetésére 17.15-kor kerül sor. Ezt követően a Mary PopKids zenél, 20.00 órától pedig a Lóci Játszik következik.
A Kisszínpadon 16.00 órakor indul az élet a Popdealers zenekarral.

Az óvodás- és iskoláskorú gyermekek részére rajzpályázatot hirdetett a Kálmán Imre Kulturális Központ. Az alkotásokat szombatig lehet leadni a KIKK portáján, s ezeket a rendezvény ideje alatt az intézmény előcsarnokában ki is állítják. A halas gyermekrajzok első 50 készítőjének a Sió Mozi felajánlott 50 db páros belépőjegyet. 10.00 órától a jegy birtokában (6 éves kor felett) a Csápi – az óceán hőse című rajzfilmet nézhetik meg a Sió Pláza emeletén.

Október 7-8-án (szombat-vasárnap) 10.00-18.00 óra között a KIKK előtti téren Zsolnai Magdi “Alkoss Velünk!” kézműves foglalkozására várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szombaton és vasárnap látványos halászléfőzéssel csalogatják a vendégeket. A Fehértói Halászcsárda tulajdonosa, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács és csapata 1500 literes bográcsban készít szegedi filézett pontyhalászlét. Emellett egészben sült halakkal és haltepertővel is várják a gasztronómiai élvezetekre vágyó ínyenceket. Akinek kevés a látvány, besegíthet a főzésbe, maga is megkavarhatja az óriás bográcsban készülő ételt.
A rendezvény további különlegessége a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által készített Nyurgambócz, amely a fesztivál tematikájához illeszkedve halas Street Food ételként debütál.
A Hal Korzón többféle különleges halételt kóstolhatnak a kitelepülő helyi és vidéki halas vendéglátósok jóvoltából.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. támogatásával a KIKK előtti Teátrum teraszon péntektől vasárnapig megtekinthető a Balaton élővilága akváriumokban.

A „Segíts Te is” kezdeményezés keretében a Kálmán Imre Kulturális Központ a rendezvény ideje alatt a 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapatot támogatja.

Az intézmény a minőségi kultúra szolgálatában elkötelezett híve az élő-zenének.

időpont: 2017.10.06. – 10.08.

helyszín: Kálmán Imre Kulturális Központ  Siófok, Siófok belvárosa

belépőjegy: a belépés ingyenes

 

Fotó forrása: tutu

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!