You are currently viewing Pisztrángfesztivál a legtisztább vízforrások városában

Pisztrángfesztivál a legtisztább vízforrások városában

A felelevenedő Balaton-parti halas és boros hagyományokat kínálja a varázslatos szépségű Malom tó környéke október első hétvégéjén, amely az V. Pisztráng- és borfesztivál rendezvény helyszíne.A pisztráng garantáltan itt lesz a legfrissebb, hiszen a fesztivál helyszíntől közel 400 méterre található modern és a hargitai szakmai tapasztalatokra épült új pisztrángtelep frissen biztosítja. A Kelet-Közép Európa egyik legnagyobb pisztrángtelepét a csónakázó barlangként ismert karsztforrásokból kiáramló tiszta, oxigén dús, télen-nyáron 18 fokos karsztvíz táplálja.Tapolcán a halak mellett komoly történelme van a borkereskedelemnek is, így a rendezvény hangsúlyt fektet a hal- és borfogyasztás együttes népszerűsítésére.A pisztrángfesztiválon több halkészítési módot is megkóstolhat:
A Ropogós tapolcai pisztrángot, a Bükkfa fűrészporon füstölt tapolcai pisztrángot, a Kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal bundázott ropogós tapolcai pisztrángot, az Erdélyi módon kukorica darával sült ropogós tapolcai pisztrángot, a Tökmagos bundában sült ropogós tapolcai pisztrángot.A pisztráng maga az egészség. Egészséges, mint a pisztráng mondja a közmondás, Dr. Margalits Ede millenniumban megjelent közmondásgyűjteményében.időpont: 2015. október 2. – 2015. október 4.helyszín: Tapolca, Malom tóbelépőjegy: a belépés ingyenes

Fotó forrása: pisztrangesztival.hu

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!