Novembertől előzetes ülőhelyfoglalás az easyJet repülőin

Az easyJet szerdai bejelentése szerint a fapados repülőtársaság járatain ez év novemberétől bevezetik az előzetes ülőhelyfoglalási rendszert.  A szolgáltatás igénybevételét extra díj fizetéséhez kötik majd, és továbbra is lehetőség lesz a fennmaradó üres helyek érkezési sorrendben történő elfoglalására. A folyamatosan növekvő repülőtéri illetékek és csillagászati magassságokba szökött üzemanyagárak miatt a fapados légitársaságok egyre inkább rákényszerülnek új bevételi források bevonására, így a hagyományos és a fapados repülőjáratok szolgáltatásai és árai közötti rés tovább fog szűkülni  a jövőbe.November 13-tól már a Budapest-London járatokon is lehetőségünk lesz az előzetes helyfoglalásra, november végéig a teljes easyJet hálózaton bevezetik a rendszert. Előzetes felmérések alapján az utasok megközelítőleg 60 százaléka igénybe kívánja venni az ülésfoglalás rendszert , melynek lényege, hogy utazás előtt lehetőségük van kiválasztani, hol szeretnének ülni a gépen.Ez különösen fontos lehet, ha pl. a családtagok egymás mellett szeretnének ülni, vagy ha a gép első felében kívánnak helyet foglalni. Amennyiben az utas lába nem fér el a normál távolságú üléseknél, választhat magának olyan helyet is a gépen, ahol némi extra költség fejében nagyobb férőhelyen, kényelmesebben tud utazni.A jelenlegi elképzelések szerint három árkategória között választhatnak majd az utasok:
– 15 € az extra lábhellyel rendelkező ülőhelyekért
– 10 € az elöl lévő ülőhelyekért
– 4 € az összes többi ülőhelyértA fennmaradó helyeket extra díj fizetése nélkül továbbra is igénybe lehet venni az utazáshoz.Az easyJet felmérée alapján a legnépszerűbb ülőhelyek a következők:
– A rövidebb útvonalakon a 6A, a hosszabb utakon pedig az 1A ülőhelyek.
– A 16B ülés a legkevésbé népszerű a rövidebb járatokon, míg hosszú repülések alkalmával ez hely a 19B.
– Az utasok a gép bal oldalán elhelyezkedő üléseket részesítik inkább előnyben

Szerző: Benedek Ádám

Az utazás szenvedélye már középiskolás koromtól velem van, soha nem csillapodó vággyal vetem bele magam egy új ország , egy új úticél felfedezésébe. Remélem, hogy írásaim másoknak is meghozzák a kedvét ahhoz, hogy útra keljenek.