You are currently viewing I. Nemzetek Sajtfesztiválja Budapesten

I. Nemzetek Sajtfesztiválja Budapesten

Programismertető

Idén először Budapesten kerül megrendezésre az I. Nemzetek Sajtfesztiválja, amely esemény keretén belül a sajtgyártásban kiemelkedő 20 európai ország és az Egyesült Államok 365 féle sajtkülönlegessége vonul fel, köztük az élen Franciaországgal, amely több, mint 100 sajttal képviselteti magát.

A korlátlan sajtkóstolás közben különböző sajt témához kapcsolódó programokkal, szakmai előadásokkal készülnek a szervezők, illetve ünnepélyes keretek között Roland Barthelemy, a világ legismertebb és legelismertebb sajtlovagja megalakítja Magyarország első sajtcéhét.

A sajtok mellé lehetőség van kiváló magyar borászok borainak kóstolására is, így egymást kiegészítve még teljesebb ízvilágot kapunk.

A rendezvény a gasztronómia szerelmeseinek széles körben és tematikusan szeretné bemutatni a magyar, illetve nemzetközi sajtok világát és nem utolsó sorban egy különleges alkalom, hogy világszinten kiemelkedő sajtkultúrával rendelkező országok sajtbüszkeségei egyszerre, egy helyen vonuljanak fel a nagyközönség előtt.

Időrendi bontás

15.00-15.30
Roland Barthelemy, a Francia Sajtmesterek Nemzetközi Céhének elnöke és Gábossy Ádám, a Szega Camembert Kft. ügyvezetője, főszervező ünnepélyes megnyitója

16.00-16.30
Előadás ’Sajtok a gasztronómiában’ címmel

17.00-17.30
Előadás ’Sajt és a bor kapcsolata’ címmel, előadó: Waller Zoltán sommelier

17.45-18.15
Fekete Lászó, a világ legerősebb emberének világrekord kísérlete

18.30-19.30
Sajtmesterek Nemzetközi Céhe Magyar Páholyának ünnepélyes megalakítása

20.00-20.30
V. Nemzetek Sajtversenye hazai fordulójának eredményhirdetése

időpont:

helyszín: Budapest, Hilton

belépőjegy: Elővételes jegy: 3500 Ft, helyszínen: 4000 Ft

Gyerekjegy (12 éves kor alatt; borkóstoló jegy nélkül)
elővételben: 2000 Ft, helyszínen: 2500 Ft

 

 

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!