New Yorkban és Párizsban már sokadik éve rendezik meg a Macaron Napot, amelynek során bemutatkoznak macaront árusító üzletek és számos rendezvényen népszerűsítik ezt a különleges édességet. Budapesten idén már negyedik alkalommal mi is gyönyörű macaronokat kóstolhatunk és vásárolhatunk meg különböző színekben és ízekben, a legjobb cukrászdák alkotásait vonultatják fel ezen a fantasztikus rendezvényen.
Hogyan készül a macaron?
A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezékfelhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze. Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. KésőbbFranciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.forrás: wikipedia
Programok
Kapunyitás 14 órakorMegnyitó – Köszöntő beszéd14:30 „Az Év Macaronja” Macaron Verseny megkezdése – macaronok leadása (cukrászdák részéről)15:00 Francia Kamara köszöntő beszéd15:20 A zsűri bemutatása: Mautner Zsófia (Chili&Vanilia ), Varga Margit (Zazzi Cukrászda, Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete), Caroline Zeltz (cukrász, Francia Kereskedelmi és Iparkamara), Kárai Dávid (főszerkesztő, Nosalty.hu) Harmath Csaba (gasztronómiai szakértő), Stephane Gerphagnon (mester cukrász, á Table!), Veszely Attila (mester cukrász, Csokoládé Akadémia), a macaronok értékelésének megkezdése16:00 A macaron sikere Magyarországon 2012 – 2015. macaron trendek (a Nosalty támogatásával), a Macaron Nap, mint az első gasztronómiai „startup” rendezvény.16:30 A kiállítók bemutatása – folyamatosan17:30 Geszti Péter és Gianni színpadi beszélgetés18:00 A Francia Intézet programja18:30 Macaron Verseny eredmény hirdetés
időpont: 2015. március 20.
helyszín: Akvárium Klub, Budapestbelépőjegy: Elővételben: 1.900 Ft
Helyszínen: 2.400 Ft