You are currently viewing Láthatatlanul – Máté Bence természetfotós kiállítása

Láthatatlanul – Máté Bence természetfotós kiállítása

Máté Bence természetfotós. 2010-ben Londonban, a Marvel of Ants (Árnyjáték) című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott, „Az év természetfotósa 2010” (Wildlife Photographer of the Year) címet. Jelenleg a világverseny történetének legeredményesebb fotósa, az egyetlen eddigi induló, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is fődíjat kapott.

Számos eredménye mellett nemzetközi hírnevet a különleges kivitelezésű detektívüveges lesek tervezésével szerzett magának. 2006-ban természetfotós turizmusra épülő vállalkozásba kezd. Tanyát épít, ami néhány év múlva a legismertebb fotós helyszín lesz az európai lesfotósok körében. Sikerének titka, az újszerű, detektívüveges lesek, amik lehetővé teszik az élővilág zavarásmentes megfigyelését és fotózását. Bence leseiben a tökéletes fotózási körülményeken túl figyelmet kap a kényelem, és a luxuspanoráma. Ezek együtt, lényegesen megváltoztatják a lesfotózás gyakorlatát.

A Word Press Photo 2017 kiállítás társrendezvényeként Máté Bence fantasztikus felvételeit nézhetjük meg a Néprajzi Múzeum kiállításának keretében.

időpont: 2017. október 13-ig

helyszín: Néprajzi Múzeum

belépőjegy:

  • Teljes árú belépő: 2100 Ft
  • Kedvezményes (diák, nyugdíjas) belépő: 1000 Ft
  • Családi jegy (1-2 felnőtt, 1-3 gyerek): 4400 Ft

Nyitvatartás: (2017. szeptember 22. – október 23.)

Kedd, szerda, csütörtök és vasárnap: 10.00 – 18.00

Péntek, szombat, valamint október 22-én és 23-án: 10.00-20.00

Hétfőn zárva.

 

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!