You are currently viewing Krisna-völgyi Búcsú

Krisna-völgyi Búcsú

Az idei Krisna-völgyi Búcsú fesztiválszínpada egész napos zenés-táncos kulturális programjaival, a valóság show-ban kipróbálható „Krisnás” szokásokkal, az éttermi sátrak laktató menüjével, édes és sós csemegékkel, a kézművesek utcájával, szentélylátogatással egybekötött templomi körsétával, öko falurészlettel, indiai védikus esküvővel és tűzceremóniával, pantomimmel, jógabemutatóval, valamint sok új családi és gyermek programmal vár mindenkit.

Programismertető

A fesztiválsátorban napközben előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók pantomim- és gyermekműsorok élményében lehet részünk.A Kérdezz-felelek sátor egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről, és természetesen választ is szeretne kapni ezekre.A nagy sikerű Krisna-völgyi Valóságshow idén is hódít. A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így ha belépünk, megtudhatjuk, hogy öltözködnek, hogy festik a tilakot a homlokukra, hogyan meditálnak, hogyan főznek, és hogyan ajánlanak ételt Krisnának a házi oltáron.Régóta szeretnél jógázni, de félsz a kicsavart és kivitelezhetetlen mozdulatoktól? Netán már jártas vagy a jóga művészetében, és szeretnél új gyakorlatokat is megismerni? Vagy elfáradtál a jövés-menésben, és nem bírja már a derekad az újonnan vásárolt ajándékok cipelését? Vár a jóga és masszázs-sátor!Tetszik a Krisnás lányok „sminkje”? Netán a henna szerelmese vagy? Vár az arcfestő és henna-sátor, csak bírd kivárni a sort.Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában. Éppen ezért  a főtéren 1000 nm-es, 500 férőhelyesszabadtéri étterem várja az ínyenceket a Krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel, és Mahádzsana Dásza, a Paprika TV-ből jól ismert szakács főzőshowjával.Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Templom a Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körbevezetések a bejárattól, melyeken akár többször is részt vehetsz. Mindenképp nézd meg, hiszen itt vár a Farm életének „középpontja”: az oltáron álló Isteni pár.A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések, kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetnek majd el, a könyves sátorban pedig megtalálhatod a védikus irodalom remekeit.A biokertészetben nőnek az étteremsátorban megkóstolható finomságok hozzávalói, nézd meg, hol, és hogyan termelik és tárolják őket!Az itt működő általános iskola, a Gurukula rendkívül szép, indiai stílusú épületében tanulnak a gyermekeinek. Ide is bepillanthatsz, ha kíváncsi vagy, hogy telik egy Krisna-hívő kisdiák napja az iskolában!A Tehenészet felé vezető úton is igazi kalandok várnak: a nagysátrat és a kézműves falut, valamint a gyerekprogramok helyszíneit összekötő kellemes sétaút alatt sok-sok kereskedőváltozatosabbnál változatosabb portékáit találhatod majd meg egy helyen!A vásársoron találhatsz majd indiai ajándéktárgyakat, füstölőket, ruhákat, vegyszermentes kozmetikumokat és tisztítószereket, ékszereket, ásványokat, és sok minden más érdekességet is, sőt, már itt is találkozhatsz kézművesekkel.időpont: 2016.07.22-24.helyszín: Somogyvámosbelépőjegy:Felnőtt elővételi jegy: 1 200,- Ft
Diák – nyugdíjas elővételi jegy: 800,- Ft 

Fotó forrása: facebook.com/krisnavolgy

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!