You are currently viewing Kézzel írt beszállókártya verte ki a biztosítékot a maláj utasoknál

Kézzel írt beszállókártya verte ki a biztosítékot a maláj utasoknál

Malajzia első iszlám előírások szerint üzemeltetett légitársaságáé a világ legócskább beszállókártyája. A Rayani Air Kuala Lumpurból Kuchingba tartó belföldi járatára ugyanis kézzel írt beszállókártyát osztottak az utasoknak, köztük az ország egyik parlamenti képviselőjének aki éppen ezzel a járattal utazott. Soo Kim hitetlenkedve vette kézhez a papírfecnit, majd a közösségi média segítségével közzé is tette azt.Íme a világhírűvé vált kézzel írt beszállókártya
Kézzel írt beszállókártyaA cég szerint apró kellemetlenségről van szó csupán, hiszen ugyanarra a papírra írták fel kézzel az adatokat, amire egyébként nyomtattak volna. Nyomtatni az eszköz meghibásodása miatt nem volt lehetőségük. A maláj hatóságok értesülve az esetről a repülésbiztonsági előírások súlyos megszegése miatt eljárást indítottak a Rayani Air ellen, ami legrosszabb esetben a repülési engedély megtagadásához is vezethet.A Rayani Air szigorúan az iszlám előírásai szerint üzemelteti járatait, fedélzetén tilos az alkohol és a disznóhús fogyasztása.  A női utaskísérők a vallási előírásoknak megfelelő ruházatban dolgozhatnak, és felszállás előtt a fohász előírásként szerepel.

Fotó forrása: youtube.com, Soo Kim

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!