2017. augusztus 20-án kerül megrendezésre a harmadik, hagyományos módszerekkel kenyeret készítők találkozója Budapesten, ahol a kenyér szerelmesei megismerhetik egymást és a kenyérkészítők kicserélhetik egymás között tapasztalataikat.
A találkozó alkalmával egy kenyérsütő verseny is megrendezésre kerül. Ezen az erőpróbán négy olyan kategória van, amiben szabadon indulhat bárki. A legjobbnak találtatott kenyéralkotásokat a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazza.
Az egész napos ingyenes családi napon megismerheted a legmenőbb pékségeket: Pipacs, Pékműhely, Jacques Liszt, Marmorstein, Panificio il basilico, Artizán, és az otthonsütők kenyereit és péksüteményeit is megkóstolhatod.
A rendezvényt koncertek is színesítik. Délelőtt a Creme de la Pop, a Broders, délután pedig a Lakatos Mónika Folk trió, a Couple, és a BESH O DROM lép fel.
A 2017-es kategóriák
A kenyér készítése CSAK természetes alapanyagokból valósulhat meg.
1.Kategória: Fehér-, félbarna kenyér 1000g
A kenyérrel szembe támasztott feltételek:
– A kenyérnek minimum 70%-ban tartalmaznia kell finom búzalisztet (BL55, BL65, BL80 vagy BL112) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs).
– Tartalmazhat még a kenyér továbbá vizet és sót
Más összetevőt a kenyér nem tartalmazhat!
2.Kategória: teljes kiőrlésű kenyér 500-1000g
A kenyérrel szembe támasztott feltételek:
– A kenyérnek minimum 70%-ban tartalmaznia kell teljes kiőrlésű lisztet (Graham, TBL-300 tönkölyliszt, RL-190 teljes kiőrlésű rozsliszt, BL-196 teljes kiőrlésű búzaliszt) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs).
– Tartalmazhat még a kenyér továbbá vizet és sót
Más összetevőt a kenyér nem tartalmazhat!
3.Kategória: Bagett 290-310g
A bagettel szembe támasztott feltételek:
– A bagettnek minimum 70%-ban tartalmaznia kell finom búzalisztet (BL55, BL65, BL80 vagy BL112) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs).
– Tartalmazhat még a bagett továbbá vizet, élesztőt és sót
Más összetevőt a bagett nem tartalmazhat!
4.Kategória: Croissant 50-80g
A croissant-al szembe támasztott feltételek:
– A croissant minimum 70%-ban tartalmaznia kell finom búzalisztet (BL55, BL65, BL80 vagy BL112) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs).
– Tartalmazhat még a croissant továbbá tejet, tojást, élesztőt, vajat, cukrot, mézet, vizet és sót
Más összetevőt a croissant nem tartalmazhat!
időpont: 2017. augusztus 20.
helyszín: MOMKult, Budapest 12., Csörsz utca 18.
belépőjegy: a belépés ingyenes