You are currently viewing Július 1-től alapvető változások jönnek a Booking.com árpolitikájában

Július 1-től alapvető változások jönnek a Booking.com árpolitikájában

Július 1-től a Booking.com megszünteti az árparitást, ami azt jelenti, hogy a jövő hónap első napjától kezdődően a szállásadóknak nem kell ugyanazokat az árakat és feltételeket kínálniuk a Booking.com-on, mint saját weboldalukon vagy más csatornákon.

Ez a változás a Genius és a Preferált Partner Programokban való részvételre is vonatkozik. Az EGT területén található szállások esetében az egyéb platformokon meghirdetett árakat a Booking.com többé nem veszi figyelembe ezekhez a programokhoz.

Több EU-s országban, például Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Portugáliában már eddig sem volt kötelező az árparitás, így ott nem lesz változás.

A Booking.com az árparitás eltörlésével elébe ment a várható magyar szabályozásnak, amely betiltaná az árparitást. Ez a hamarosan életbe lépő törvény más online szállásfoglaló portálokra is ki fog terjedni, így az árverseny szabadabban tud majd érvényesülni a turisztikai szektorban a szállásfoglalási rendszerek vonatkozásában.

A cég az árparitás eltörlését az uniós digitális piaci törvénynek való megfelelés érdekében hozott lépésként indokolta.

Fotó forrása: pexels.com

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!