You are currently viewing Itt készültek a világ leghíresebb lemezborító képei

Itt készültek a világ leghíresebb lemezborító képei

Bob Egan new yorki fotós és zeneőrült néhány évvel ezelőtt Manhattan utcáit járva jutott arra az elhatározásra, hogy a város rombolásra ítélt régi negyedit végigjárva megörökíti a rockzene történetének fontos helyszíneit. Olyan ikonikus lemezborító fotókat keresett, amelyek New Yorkban készültek, és az eredeti helyszínt rendkívül alapos kutatómunkával beazonosítva újrafotózta azokat. Első ilyen jellegű fényk??pe és fotómontázsa Neil Young – After the gold Rush című albumához készült. Az elképesztő részletességű háttérmunkáról készült beszámoló, a fotók és a térképek is felkerültek a projket számára indított weboldalra , és hamarosan óriási népszerűségre tettek szert. 
Olyan világhíres előadók albumai következtek a sorban, mint Bob Dylan, Bruce Springsteen, Billy Joel vagy Paul Simon. Bob Egan a könnyűzene Mekkájába – Londonba is ellátogatott, ahol többek között a Clash, David Bowie, Sex Pistols, Pink Floyd és az Oasis lemezborító fotóin szereplő helyszíneket is felkereste. Izgalmas beszámolóit a fényképek születéséről ezen a linken (New York), illetve ezen a linken (London)érhetitek el.Ízelítőül íme néhány a londoni és new yorki helyszíneken készült fényképek közül:Beatles lemezborító helyszíneBeatlesKiss lemezborító fényképKissBeastie Boys lemezborítóBeastie BoysPink Floyd lemezborítóPink Floyd    

Fotó forrása: popspotsnyc.com, popspotsnyc.com, popspotsnyc.com

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!