Idén nyáron nyit a kilátóterasz Ferihegyen!

Előreláthatóan idén nyár közepétől ismét birtokba vehetik a látogatók és a repülés szerelmesei a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A Terminál tetején található teraszt. Az újranyitáshoz szükséges biztonsági fejlesztést a napokban kezdte meg a Budapest Airport. A munkálatok néhány hétig tartanak, a használatbavételi engedélyt követően pedig újra megnyílik nagyközönség számára a ferihegyi kilátóterasz.

 Hamarosan befejeződnek a munkálatok a budapesti repülőtér 2A Terminál tetőteraszán, ahol a ferihegyi  kilátóterasz éveken át működött. A teraszt a SkyCourt építése és a 2. Terminál fejlesztése előtt bezárták, hiszen az építkezés idején nagyon sok gépészeti elemet, a klímaberendezéseket csak itt lehetett elhelyezni. A nagyközönség számára 2013 nyarán már a legújabb biztonsági előírásoknak megfelelő átalakításokkal nyitják meg a kilátót. A biztonsági beruházás igen költséges az összesen 1400 négyzetméteres kilátón: a terasz szélének teljes hosszában az 1. Terminálról már ismerős üvegfalat kell kiépíteni, annak tetejére pedig egy biztonsági hálót kell elhelyezni, ami megakadályozza – vagy legalábbis megnehezíti – tárgyak bejuttatását a repülőtér elzárt, szigorúan őrzött területére.

A kilátóterasz a korábbiakhoz hasonlóan belépődíjas lesz, ennek mértéke várhatóan alkalmanként 400 Ft lesz. A belépéskor nem lesz biztonsági ellenőrzés, viszont lesz kijelölt dohányzóterület és a tervek szerint étel- és italvásárlási lehetőséget is kialakítanak. A jelenlegi elképzelések szerint a terasz 24 órán keresztül, a hét minden napján nyitva áll az érdeklődők előtt.

Szerző: Benedek Ádám

Az utazás szenvedélye már középiskolás koromtól velem van, soha nem csillapodó vággyal vetem bele magam egy új ország , egy új úticél felfedezésébe. Remélem, hogy írásaim másoknak is meghozzák a kedvét ahhoz, hogy útra keljenek.