Fair Trade – már jégkrémben is

A világ egyik legnevesebb jégkrém gyártója – Ben and Jerry’s- USA – fontos bejelentést tett a múlt héten, amely segíthet a Fair Trade (Méltányos kereskedelem) mozgalom további erosödésében világszerte. A gyár 2013-tól a termékek eloállítása során felhasznált összes hozzávalót a Fair Trade mozgalomban részt vevo termeloktol szerzi be.Miért hasznos a Fair Trade? A fejlodo országok termeloi a Fair Trade mozgalom seg??tségével magasabb áron tudják értékesíteni termékeiket, melyekbol közvetlenül részesedve a bevételeket a szociális és egészségügyi ellátás színvonalának emelésére, valamint a fenntartható mezogazdasági termelés biztosítására fordíthatják.
A vásárlók szempontjából is elonyös ez a fajta együttmuködés, az eloállított áru garantáltan megbízható és környezetkímélo forrásból származik; ráadásul a termékért kifizetett pénzösszeg közvetlenül a terméket eloállító közösségekhez kerül.Nincsenek feleslegesen közbeiktatott kereskedok, hasznot lefölözo kereskedelmi láncok. Ha többet szeretnél megtudni a Fair Trade-rol, a Magyar Méltányos Kereskedelem Szövetség honlapján tájékozódhatsz a részletekrol.

Szerző: Benedek Ádám

Az utazás szenvedélye már középiskolás koromtól velem van, soha nem csillapodó vággyal vetem bele magam egy új ország , egy új úticél felfedezésébe. Remélem, hogy írásaim másoknak is meghozzák a kedvét ahhoz, hogy útra keljenek.