You are currently viewing Drótkötélpályán Spanyolországból Portugáliába

Drótkötélpályán Spanyolországból Portugáliába

A világ egyetlen országhatárok felett átívelő drótkötélpályája 720 m hosszan húzódik a dél-nyugat spanyolországi Sanlúcar de Guadiana és a portugáliai Alcoutim között. A kalandra vállalkozók Spanyolországból indulva közel egy perc alatt a Guadiana folyó felett elsuhanva érhetnek Portugáliába akár 70-80 km-es sebességre gyorsulva. Az indulási és érkezési oldal közötti szintkülönbség meghaladja a száz métert, így gyönyörű kilátás nyílik a környező tájakra. Portugáliába érve egyébként az időzóna is változik, így a lesiklás egy percével egy teljes órát is megtakarítunk.
A drótkötélpálya az év 200 mapján nyitava tart, az ereszkedés 15 EUR-ból megúszható. Persze lehetőség van kamerával felszerelt sisak bérlésére is, amely kicsit megdrágítja a ezt a felejthetelen kalandot.Ha kedvet kaptál a csúszáshoz, ide kattintva további információkat találsz a drótkötélpályáról.

Fotó forrása: limitezero.com

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!