You are currently viewing Betiltották az AirBnB-t New Yorkban

Betiltották az AirBnB-t New Yorkban

New York városa tovább szigorította a rövidtávú apartmankiadással kapcsolatos jogi szabályozást, így mostantól az USA-ban itt büntetik a legkeményebb szankciókkal a szabályszegőket. Az amerikai metropoliszban az új törvény értelmében tilos a rövidtávú lakáskiadás hirdetése, így az airbnb.com-on és hasonló weboldalakon sem lehet megjeleníteni ilyen jellegű tartalmakat. A büntetés mértéke elérheti akár a 7500 USD-t (kb. 2,1 millió HUF).

Lakást kiadni rövid távra, azaz 30 napnál rövidebb időre eddig is illegális volt New Yorkban – kivéve az olyan ingatlant, ahol a lakás tulajdonosa is az apartmanban életvitelszerűen tartózkodik, vagy ha különálló családi házról van szó- mostantól viszont már ezek hirdetése is jogszabálysértést, ezzel együtt pedig pénzbüntetést jelent. A szigorú szabályoknak sajnálatos módon áldozatául estek az eddig teljesen legálisnak számító bed&breakfast jellegű szálláshelyek, annak ellenére hogy ezek idegenforgalmi adót fizettek, és megfeleltek a közegészségügyi és tűzvédelmi előírásoknak is.

Fotó forrása: OuiShare

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!