You are currently viewing Az UBER felfüggeszti működését Magyarországon

Az UBER felfüggeszti működését Magyarországon

Az UBER most kiadott közleménye szerint a társaság felfüggeszti budapesti, illetve magyarországi tevékenységét. A döntés oka a magyar hatósági szabályozás, a közlemény az alábbiakban olvasható:
Nagyon szomorú számunkra a mai nap. Még mi sem hisszük el, de ideiglenesen búcsúznunk kell. Sajnálattal tájékoztatunk Titeket, hogy az Uber 2016. július 24-én felfüggeszti UberX szolgáltatását Magyarországon.Ennek oka az Ubert ellehetetlenítő szabályozás. Hamarosan olyan törvény lép életbe, amelynek értelmében az Uber 1200 autóspartnerének bevonhatják a jogosítványát és autójának rendszámát. Mindezt annak ellenére, hogy ezek az alvállalkozók számlát adnak és minden szükséges engedéllyel rendelkeznek. Az ő érdeküket szem előtt tartva, az ő védelmükben úgy döntöttünk, nem folytatjuk tovább a tevékenységet Budapesten.Az Ubert jelenleg 480 városban tudjátok használni szerte a világon. Sajnos július 24. után ez a szám már csak 479 lesz, ugyanis Budapest leiratkozik az innovatív közlekedés világtérképéről.Köszönjük nektek, hogy eddig használtátok és szerettétek az Ubert! Köszönjük, hogy mintegy 30 ezren aláírásotokkal támogattatok minket! Köszönjük a számtalan pozitív visszajelzést! „

Fotó forrása: Mark Warner

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!