You are currently viewing A világ legtökéletesebb papírrepülőgépe

A világ legtökéletesebb papírrepülőgépe

Repülőgép modellt készíteni nem gyerekjáték, gondoltam magamban, mikor megláttam a Luca Iaconi-Stewart által összerakott Air India 777-300ER modellt.A replikát a főiskolán éppen évet halasztó diák 5 évvel ezelőtt kezdte el építeni egy internetről letöltött részletes tervrajz alapján. Az utasszállító gép modelljének darabjait egy grafikai programmal rajzolta meg és nyomtatta papírra egyenként, majd csipesszel ??s ragasztóval illesztette össze az 1:60 arányú papírrepülőt. A rendkívül időigényes projekt (egy repülőgép ülés összeállítása papírból 8 munkaórát igényel) az utóbbi években kapott lendületet, mivel Luca tanulmányait egyenlőre szünetelteti.A papírrepülőgép építése előreláthatólag 2014 elején befejeződik, készítője alig várja hogy egy újabb és a jelenleginél nagyobb utasszállító modell építésébe kezdjen.
A legutóbbi információk alapján erre azonban aligha lesz ideje, mivel a Mercedes autógyár designer csapata állást ajánlott a jelenleg iskola és állás nélküli fiatalnak.A repülőgép építéséről készült fantasztikus fotók elérhetőek ide kattintva!

Így készült

1. A pilótafülke (15 órányi munka 15 percben)

2. A hajtómű fékező mechanizmusa (2 hónapnyi munka, 900 db papír alkotóelem)

3. A festés

A készítést dokumentáló összes filmet ide kattintva nézheted meg!

Fotó forrása: http://youtube-LucaIaconi-Stewart

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!