Az oldal töltődik, türelmedet kérjük...
You are currently viewing A magyar útlevél a világ 10. legértékesebbje

A magyar útlevél a világ 10. legértékesebbje

A The Henley Passport Index az utazási iparág legmérvadóbb forrása a világ útleveleinek összehasonlítását tekintve. Az évről-évre közreadott lista a világ összes országának útlevelét vizsgálja az IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) adatbázis alapján abból a szempontból, hogy az útlevél birtokában mennyire utazhatunk szabadon a világ országaiban.

Habár a jelenlegi vírushelyzet miatt a korlátozások nélküli utazás egyelőre szinte mindenki számára ábránd marad, az egyértelműen kijelenthető hogy a magyar útlevél birtokosaként igen előkelő helyen végeztünk az összehasonlításban.

Magyar útlevéllel jelenleg a világ 182 országába szerzünk jogosultságot a vízum nélküli belépésre, ez a The Henley Passport Index listájában az összes országot tekintve hazánkat a 10. helyre rangsorolja. A listát Japán vezeti. A szigetország útlevelével a világ 195 országa közül 192 országba vízum nélkül utazhat be annak tulajdonosa. Az összehasonlításban idén Afganisztán végzett az utolsó helyen, afgán útlevéllel csak 26 országba léphet be az utazó.

Fotó forrása: unsplash.com

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!