Az oldal töltődik, türelmedet kérjük...
You are currently viewing A közösségi médiás felhasználói neveket is elkérik az amerikai vízumra pályázóktól

A közösségi médiás felhasználói neveket is elkérik az amerikai vízumra pályázóktól

Az Egyesült Államokba utazók túlnyomó többségét érinti az a legújabb rendelkezés, amely szerint az amerikai vízumra pályázóknak a jelentkezési lap kitöltésekor kötelezően meg kell adniuk a népszerű közösségi média oldalakon (pl. facebook, youtube,twitter) a jelentkezést megelőző öt évben használt felhasználói neveiket.

A felhasználói nevek mellett az amerikai hatóságokat érdekli a jelentkező által használt magántelefonszámok és e-mail címek mindegyike.

Az új szabályozás vonatkozik a turisztikai célból az országba látogatókra, az üzleti vízummal érkezőkre és diákvízumra jelentkezőkre is. Az amerikai és nemzetközi közvélemény által meglehetősen nagy felháborodással fogadott új beutazási rendelet 15 millió ember adataihoz biztosít hozzáférést a hatóságoknak, míg korábban hasonló szabályozás csak a terrorizmus által érintett területekről érkezőkre (kb. 65 000 ember évente) volt érvényes.

Fotó forrása: pexels.com

Szerző: Herte Szabolcs

A vilagvandor.hu szerkesztőjeként igyekszem hétről-hétre, napról-napra bemutatni a világ és hazánk legérdekesebb úticéljait, utazási és programajánlatait. Kalandra fel!